JobAngel Az álláskeresők védangyala

Állásbörzék 2014-ben

2014. január 13. 09:00
3 hozzászólás

f_allasborz1allasborz1.jpg

Kép forrása: www.univpecs.pte.hu

Újra elindult az állásbörzék szezonja. Érdemes meglátogatni őket, mert sok lehetőséget rejtenek.

Illúzióink azért ne legyenek: sok konkrét állásajánlattal jelennek meg a cégek, de jelentkező is több van, ráadásul mindegyikük alkalmas lehet, nem lehet kiszűrni azonnal a jelentkezők jórészét alkalmatlanság miatt. Tehát könnyű dolgunk itt sincs, de mégis, ez egy nagyon hatékony lehetőség az állástalálásra, érdemes kihasználni.

 

  • gyakorlod a kommunikációt leendő munkáltatókkal,
  • felmérheted a cégek jelöltekkel szembeni elvárásait az adott területen,
  • felmérheted a juttatási ajánlatokat a szakmádban,
  • megismerhetsz olyan cégeket, amikről eddig talán nem hallottál, mégis jelentősek, és fontosak lehetnek számodra,
  • kiegészítve az előző gondolatot, azt is megláthatod, mely cégek nem érdekesek számodra, így később nem vesztegeted velük az időd,
  • sok cég azonnal állásinterjúztat is, márpedig állásinterjúra eljutni álláshirdetésre válaszolva nem ennyire könnyű,
  • karriertanácsadók is jelen vannak, akiktől értékes információkat kaphatsz az álláskereséssel, karriertervezéssel kapcsolatban.

Az állásbörzéhez kapcsolódó teendőkről itt írtam korábban:

  1. Írj egy jó önéletrajzot! Ha pályakezdő vagy, itt találsz segítséget hozzá. Ha nem pályakezdőként veszel részt az állásbörzéken, válassz a letölthető önéletrajzsablonokból!
  2. Ne feledkezz meg az állásbörze utáni teendőkről, ezekről itt írtam.
  3. Online állásbörzéket is találhatsz, itt találhatsz néhány tapasztalat ezekről is.

Az idei állásbörzék listája:

ornament-1-12.jpg

Kriszta.jpg Segíts Szécsi Krisztinek!

 

ornament-1-12.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr105737727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2014.01.14. 21:54:56

Jogos, állásbörze működik. Ott leadott önéletrajz után hívott fel a fejvadász és ajánlott igen jó munkát. Felvettek. Azóta is a szakmában vagyok, ennek 8 éve. Ezúton is köszönöm a Graftonos hölgynek!

Bachelor9 2014.01.15. 14:57:31

Kedves Jobangel!
Igaz az, hogy a HR-esek altalaban az interju alatt leginkabb arra kivancsiak, hogy mi miatt NEM fogja tudni betolteni a jelentkezo az allast?
Metron utazva hallottam felig egy beszelgetest, ezen kivul meg arrol is esett szo, hogy nem szabad baratsagosnak lenni, mar a munkahelyen sem, amikor az alkalmazottak regebben ellatjak a feladataikat. Sajnos leszalltak, s nem tudom, mi lett a vege az oszinte beszelgetesnek.
Azt viszont mar a munkatarsaimmal egyetemben is eszrevettuk, hogy akikkel mi talalkoztunk jelenlegi vagy korabbi helyunkon, a toborzok/munkaugyisek mindegyik egy picit udvariatlannak tuntek, vagy ugy ereztuk, mintha mi nem lennenk fontos jeloltek/munkaerok. Ertelmisegi feladatokat latunk el, tobbunk egyetemet vegzett es komoly eredmenyeket tudnak felmutatni. Miert "kell" ugy ereznunk, hogy ezeket nem ertekelik?
Kedves Jobangel, a vilagert sem szerettelek volna megbantani, es remelem nem vetted magadra! Nagyon kedves, segitokesz no vagy, aki szivesen, oszinten ad tanacsot masnak!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.01.15. 15:36:17

@Bachelor9:
Szia!
Véleményem szerint az állásbörzén lehet ilyen fordított attitűd, hogy azt keresik, mi a kizáró ok. Azért, mert itt nincs CV alapú előszűrés, gyakorlatilag személyes találkozó alapú előszűrés váltja ki. Mivel végzettségét tekintve jó eséllyel mindenki alkalmas egy egyetemi állásbörzén, inkább a kizárási lehetőségeket kell megtalálni: nyelvtudás, szakosodás stb.

Az, hogy barátságtalanok, személyiségfüggő, szerintem ez nem stratégia. Ha úgy érezted, nem vagy elég fontos nekik, az az ő hibája, és nem lenne megengedhető. Lehet benne egyfajta hárítás is, itt kevesebb idő jut egy jelöltre, nem kötheti le magát valakire hosszabb időre, így próbál rövidre fogni minden beszélgetést.

A metrós beszélgetés nem tudom, miről szólt, egy biztos: én nem venném komolyan az ilyet, és azt tanácsolom, add magad, olyan légy a munkahelyen is, amilyen egyébként: ha barátságos, akkor ott is légy az, ha visszahúzódó, akkor se próbálj magadon erőszakot tenni, és más lenni.
süti beállítások módosítása