JobAngel Az álláskeresők védangyala

CV-péntek: önéletrajz minták munkanélkülieknek

2015. január 23. 08:49
4 hozzászólás

munkanelkulieknek.jpgEz a CV a jelenleg munka nélkül lévő álláskeresőknek megfelelő.

A munkanélküliséget már az elején jeleztük, de úgy, hogy annak a leendő munkáltató számára előnyös jellegét emeltük ki: ha sürgősen kell az új kolléga, jó ötlet őt választani. A motivációs levélben szánjunk rá 2-3 mondatot, hogy elmondjuk: az állásra azért is van szükségünk, mert nehéz anyagi helyzetbe kerültünk. A CV elrendezése más esetben nem lenne hatékony a széles bal oldali margó miatt, most azonban optikailag azt akartuk láttatni, hogy a leírt tapasztalat "sok", mert sok helyet foglal, sűrűn van írva.

Önéletrajz jelenlegi munkanélkülieknek - letöltés

További mintáim

Sok sikert!

Mi az a CV-péntek?

A jobangel.blog.hu-n péntekenként új rovattal jelentkezem. Egy-egy önéletrajzmintát mutatok be, rövid magyarázatokkal, mit, miért, hogyan írjunk az adott önéletrajzba.

Az önéletrajzok szereplői fiktív jelöltek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr927100275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

levendulabandi 2015.01.23. 10:39:14

"A motivációs levélben szánjunk rá 2-3 mondatot, hogy elmondjuk: az állásra azért is van szükségünk, mert nehéz anyagi helyzetbe kerültünk"

Ha empatikus a munkaadó, akkor talán megesik rajta a szíve. Talán...De ugye kapitalizmus van, a profit az úr és kb. carja le mindenki, h a másik milyen anyagi helyzetben van. Meg olyan is van, aki az ilyen emberbe annál inkább belerúg. Inkább hazudja bele azt, hogy egy családi, ismerősi vállalkozásba besegít, nyelveket tanul stb, h lássák, h aktív, mert senki sem fog felvenni egy 2 éve munkanélkülit.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.23. 10:57:42

@levendulabandi: Nem, soha nem hazudunk önéletrajzban! Határozottan tilos!

És igen, most az empátiára gyúrunk, esetleg arra az álszent magatartásra, hogy "ah, segíthetek vkin, még ha keveset ajánlok neki, is jobban jár, mint így". A cél, hogy állást kapjon, és úgy, hogy közben ne keveredjen hazugságba.

levendulabandi 2015.01.23. 11:34:38

@jobangel: Nem egy céget hazudik bele, hanem, h besegít a fater vagy a nagybátyja vállalkozásába. Nem fog hazugságba keveredni, mert feltehetőleg a család igazolni fogja (ha kell referencia).

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.23. 11:47:31

@levendulabandi: A család se hazudjon. Attól, hogy nem derül ki (azonnal), még hazugság. És nem az a mérce, hogy mikor derül ki, hanem az, hogy megengedte-e magának vki a hazugságot vagy sem. Ha igen, akkor abból már jól nem jön ki.
süti beállítások módosítása