JobAngel Az álláskeresők védangyala

Önéletrajz 2.

2011. augusztus 09. 09:50
Szólj hozzá!

Igen, az önéletrajzírás hosszú munka, ezt a napot biztosan rá kell szánnunk. Így lesz egy jól használható alapod. Íme a második fejezet, a tanulmányi és szakmai háttérrel:

______________________________________________________________

Végzettségek

  • végzettség neve, végzés éve
    Intézmény, város, ahol végezted
     

Képzettségek

  • képzettség típusa, témája, időpontja

______________________________________________________________

Bizony, ez két külön dolog.

Végzettség az, amit nappali vagy levelező rendszerű, vagy másoddiplomás képzésben szereztél, vagy OKJ-s vagy egyéb állami bizonyítványt kaptál róla. A végzettségeknél a végzés éve csak akkor fontos, ha valamit közölni akarsz vele. Pl. hogy már 1000 éve a területen vagy, vagy éppen ellenkezőleg, nagyon friss, modern tudásanyaggal rendelkezel a témában. A korodat kiszámíthatják belőle, ha úgy gondolod, hogy ezzel hátrányba kerülsz, inkább ne írd be a dátumokat.

Képzettségnek minősül a gyártói minősítés, tréning, egyéb tanfolyam, bármi, ami fontos lehet az állás szempontjából (pl. egy 3 napos kommunikációs tréning is nagyon fontos egy ügyfeleket kezelő pozícióban). Tehát minden ilyesmit szedj össze, és írd be fordított időrendben. Ezeknél fontos a dátum, hiszen minél frissebbek, annál értékesebbek.
Ha szakmai publikációkat adtál ki, könyvet írtál, kutatásban vettél részt, egy Publikációk, Szakmai kutatások alcímet is kezdj, ide is írj be mindent, ami fontos lehet. Netes publikációk esetén linket is tehetsz, de trükkösen! Azaz nem itt linkelünk, hanem lábjegyzetben. Felső indexbe egy sorszám, láblécbe mehet a link. Ez azért kell, hogy nehogy az olvasó a linkre kattintva ott folytassa az olvasást az önéletrajzod helyett.

Ezt befejeztük, léphetünk a következő fejezetre.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr153136289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása