JobAngel Az álláskeresők védangyala

Női álláskereső tréning újra!

2018. augusztus 17. 08:10
6 hozzászólás

Egy új együttműködéssel gazdagodott a Jobangel, meghívást kaptam egy előadásra a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól is!

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Várunk Benneteket hasznos információkkal, Álláskereső e-bookkal, személyre szabott segítséggel! Klikk a képre a regisztrációhoz!

20180905.png

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr1614186153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IT Knight 2018.08.17. 20:05:13

Ismét kérdezném: miért csak nőknek? miért kell az egyik nemet kitiltani a rendezvényről?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2018.08.18. 08:12:58

@IT Knight: Nem kitiltva vannak, csak ez egy tematikus előadás, ahol a női álláskeresői problémákra mondunk megoldási lehetőségeket. Egy nőnek teljesen másképp kell felépítenie a karrierjét, mert olyan társadalomban élünk, ahol nincs egyenlőség etekintetben (sem). És mivel ez a máltiaknak egy nőket segítő programjához kapcsolódik, ilyen keretek között férfiaknak nem is igen tudok érdemit mondani ebben a tematikában.

Berelhetoreklamfelulet 2018.08.21. 13:30:28

@IT Knight:
na! csak kibújt a szeg a zsákbú!!
Milyen szorgosan kiáltott mán diszkriminációt az előző posztokban, mikor valaki konkrétan egy nemet keresett az állásra, itt meg ő maga is diszkriminál...

Nyilván csak addig diszkrimináció, amíg az ő elveinek megy ellent, amikor ő csinálja, akkor 100% oké, milyen kétszínű is a világ :)

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2018.08.21. 13:50:51

@Berelhetoreklamfelulet: A hiba mindig ott kezdődik, hogy diszkriminációról csak akkor beszélhetünk, ha valaki hátrányt szenved. Egyetlen férfi sem fog hátrányt szenvedni attól, ha elmesélem _csak nőknek_ mit kell válaszolniuk állásinterjún arra a kérdésre, mikor tervez gyereket szülni.

És hát van erre törvény, azt kell figyelembe venni, ide az én elveim kevesek lesznek. Hogyaszongya:

"1. § Az egyenlő bánásmód követelménye alapján a Magyar Köztársaság területén tartózkodó természetes személyekkel, ezek csoportjaival, valamint a jogi személyekkel és a jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetekkel szemben e törvény rendelkezései szerint
azonos tisztelettel és körültekintéssel, az egyéni szempontok azonos mértékű figyelembevételével kell eljárni. "

(2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról)

Kulcsgondolat: "Egyéni szempontok azonos mértékű figyelembevétele" valamint, bizonyítani kellene, hogy férfi hátrányt szenved attól, hogy nem jöhet női álláskereső tréningre (és hát férfi szülész-nőgyógyászhoz sem mehet orvosi ellátásért, szóval az is lehet gázos ;)

Balfredo Alfredo 2018.08.22. 15:08:34

@jobangel: "Egyetlen férfi sem fog hátrányt szenvedni attól, ha elmesélem _csak nőknek_ mit kell válaszolniuk állásinterjún arra a kérdésre, mikor tervez gyereket szülni."
Ez igaz. Mindazonáltal az esemény plakátja szerint 'senior korú nőknek' is szól a rendezvény. A gyerekszülés rájuk nem vonatkozik. De vajon mi vonatkozik senior korú hölgyekre, ami hasonló korú urakra nem??? (nem kötekedésből, kíváncsiságból írom)

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2018.08.22. 15:23:54

@Balfredo Alfredo: Pl. az, hogy milyen munkát tudnak vállalni nyugdíjasszövetkezetekben. Az ő korosztályuk előképzettsége egészen másfajta készségkészletet adott nekik, mint a férfiaknak, mert akkor még erősen elvált férfimunka és nőimunka a munkahelyeken. Ehhez kell alkalmazkodniuk egy technikailag jóval fejlettebb munkakörnyezetben.
süti beállítások módosítása