JobAngel Az álláskeresők védangyala

Intenzív álláskeresési program nőknek

2017. szeptember 05. 09:00
Szólj hozzá!

mainphoto1.jpgSokan kérdezik, hogy a nonprofit szektor jobb-e, mert el akarják hagyni a versenyszférát.

A versenyszféra helyett a közszféra, „természetesen” (de szomorú ezt leírni) nem vonzó, a hivatalok, az államigazgatás világa túl bürokratikus és nehézkes. De ugyanők a versenyszférában összeomlanak lassan az elvárásoktól, a nyomástól, stressztől. Tehát, végső lehetőségként felmerül bennük, hogy legyen a nonprofit szféra, hiszen ott a közvélekedés szerint nem kell profitot termelni. És itt most szeretnék egy félreértést eloszlatni a nonprofit szféráról.

Itt is vannak elvárások, küzdelmek, nehézségek, célok. Sőt, amíg egy átlagos irodai munkát csinálhatsz csak pénzért, itt a céllal mindenképpen azonosulni kell, különben nincs eredmény. Tessék-lássék módon forrásokat keresni, hogy működtetni tudjuk mások segítését, aktívan, értőn segíteni, nem lehet csak azért, mert „ez is csak egy munka”.

Ezt sokáig sejtettem, majd amióta önkéntesként besegítek a Jól-Lét Alapítvány munkájába, a sejtéseim bizonyossággá váltak. Itt nem eladott termékekben, szolgáltatásokban, fedezetekben mérik a sikert, hanem más emberek sikerében. Az állam munkájának kontrollját, fejlesztését, az állam által el nem végzett feladatokat kell ellátni, és sokkal jobban kell csinálni, mint ahogy az állam csinálja. Pl. Vessük össze egy munkaügyi központ hatékonyságát egy civil szervezetével: a hivatalban inkább mennyiségi mutatókat kell teljesíteni, és bár az ott dolgozók jórésze szintén magáénak érzi a feladatot, a bürokratikus keretek között nincs lehetőség a személyes segítség nyújtására, egyedi megoldások keresésére, és ezáltal sokkal személytelenebb a megközelítés. A nonprofit szférában viszont konkrét célok vannak.

Egy program

Pl. a Jól-Lét Alapítványnál tavaly zárult egy nők elhelyezését támogató pilot-program, amelyet idén megemelt target elvárással szerencsére folytatni tudunk .Esetünkben ez azt jelenti, hogy fél év alatt 30 nőt kell állásba juttatnunk, és ezt igazolni kell tudni – december közepéig praktikusan.

Ehhez már van tizenéves tapasztalatunk, elhivatott segítőink, viszont mivel magas a célszám, nagyon erős szervezés és hatékonyság kell. Miután emberekről beszélünk, nem eladandó dobozokról, az álláskeresőkön is múlik a mi sikerünk is. Bízunk benne, hogy a közös érdekek mentén mindannyian sikeresek leszünk. Ez olyan kihívás, aminek teljesítéséhez én is megpróbálok hozzájárulni, ezért ehhez a programhoz jelentkezőket keresünk ezen a fórumon is:

Álláskereső nőket

 

Mit ajánlunk?

Ingyenes segítségnyújtást. Álláskeresésben teljeskörű támogatást: az önéletrajz, álláskeresési stratégia kitalálása online segítségnyújtással, 1 álláshirdetésre jelentkezés online segítségnyújtással konkrétan tőlem (jobangel) 2 alkalom ingyenes személyes konzultáció az alapítvány önkéntes vagy állandó szakembereivel (ha vidéki vagy, Skype-on). Ha van olyan állás, amire az alapítványon keresztül is keresnek jelentkezőket, akkor ezekre is segítünk jelentkezni. Ha sikerült elhelyezkedni, még jár egy ajándék beilleszkedési tanácsadás a próbaidő alatti nehézségek áthidalására. Tehát, segítségedre lesz képzett és nők álláskeresési problémáiban tapasztalt tanácsadó, coach, gyakorló HR-es, önéletrajz-guru, megkapsz minden segítséget, bármilyen kérdésedre választ kapsz, és mivel szorít az idő bennünket is, mindent megteszünk, hogy legyen állásod 2-3 hónapon belül. Itt nem egy név vagy a sok százból, itt önmagad lehetsz, támogató légkörben.

Mit kérünk?

Ha jelentkezel, és vállalod a feltételeket, alá fogunk írni egy együttműködési megállapodást. Ebben ilyen alapvető – mégis sokak által megszegett – szabályok vannak, hogy ha egy állást a figyelmedbe ajánlunk, jelentkezz vagy utasítsd el, de válaszolj! Ha időpontod van tanácsadásra, jelenj meg, vagy mondd le 24 órával előtte! Értjük, ha közbejön valami, de te is értsd, az ingyenes tanácsadás neked ingyenes, más pénzéből (a támogatóéból) finanszírozott. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy pazaroljuk a támogató pénzét, és a befoglalt időpontokat üresen hagyjuk. Ha munkát találtál, egy munkáltatói igazolásra lesz szükségünk, ami semmi mást nem igazol, csak azt, hogy lett munkaviszonyod (fizetés és egyéb bizalmas részletek nekünk nem kellenek).

Ha vállalod, hogy nyilvánosság előtt is megjelenhet az eseted, akkor névvel vagy név nélkül a jobangel blogokon (http://www.hrblog.hu/jobangel/ , jobangel.blog.hu) megírom történeted esettanulmány formájában – ami természetesen a jóváhagyásod után lesz publikálva. Ezáltal az olvasóktól is érkezhet álláslehetőség, segítség, építő jellegű vélemény. Kéthetente folyamatosan követjük a történeted, sokan fognak neked szurkolni.

Ki jelentkezhet?

Álláskereső nők. Pályakezdők, pályaújrakezdők (tipikusan GYED/GYES visszatérők), senior korúak, és bárki más, akinek a helyzetén egy állás megtalálása változtathat.

Önkénteseket is keresünk!

Önkéntes segítséget szívesen veszünk, nemcsak nőktől. HR-es, coach, aki tud és szeretne segíteni álláskereső nőknek. Próbainterjút, pályaorientációs tanácsadást tart, ha mi már nem győzzük.

Mit ajánlunk?

Segítőink között nevesítjük, publikált esettanulmányban név szerint megemlítjük, bemutatjuk a segítőket. Dicsőség, „ingyen”reklám (értjük, hogy nem ingyenes, tudjuk, hogy sokat dolgozol érte), széles olvasóközönség, szakmai hírnév.

Jelentkezés:

 

A programba jelentkezés:

Álláskeresőként http://jobangel.hu/jelentkezes/

Önkéntesként jelentkezésedhez töltsd ki ezt a jelentkezési lapot!

------------

Ha ebben a programban nem vennél részt, de szükséged van segítségre az álláskeresésedben, karrierváltásodban, válogass tematikus szolgáltatásaimból vagy ingyenes online önéletrajz-konzultációért írj nekem!

 ------------

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr2612804566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása