JobAngel Az álláskeresők védangyala

Magánélet-barát munkahelyet férfiaknak is! De hogyan?

2015. november 16. 21:18
Szólj hozzá!

apa.pngSpeciális nézőpontból, a férfiak nézőpontjából vizsgálja a munka-magánélet összeegyeztetési lehetőségeit egy rendezvény, e héten, csütörtökön.

A közélet sokat foglalkozik a nők munkába visszatérésével, a női munkavállalás, gyermek, család és munkával való összeegyeztetésével, "karrier és/vagy család" dilemmákkal. Női szempontból. De mi van a férfiakkal?

Csütörtök este erről gondolkodnak közösen különböző szakterületről érkező szakemberek. Téma lesz a nyugat-európai és a magyarországi apák szülői szerepei, az apabarát munkahelyek jellemzői, és még sok más…

A program helyszíne: Apacuka Kávéház, Étterem és Varieté, 1065 Budapest, Nagymező u. 54-56.

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/2241886082616953/

------

A hivatalos program:

 

Y faktor - Törődő apaság a munka világában

 

  • Milyen igényeik és lehetőségeik vannak a férfiaknak szülői szerepük megélésére Magyarországon a skandináv és nyugat-európai apákhoz képest?
  • Mennyiben támogatja őket ebben a társadalom és szűkebb környezetük?
  • Milyen törekvéseket látunk Európában a férfiak magánéleti szerepvállalását támogató szabályozási és munkahelyi környezet kialakítására?
  • Milyen tényezők befolyásolják a nők és férfiak szempontjából egyaránt magánélet-barát szervezeti kultúra meghonosítását?


16.30 Megnyitó - Keveházi Kata, JÓL-LÉT Alapítvány
16.35 Megváltozott apaszerepek a 21. századi Magyarországon és Európában - Dr. Takács Judit, MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont
16.50 Az aktív apaságot támogató intézkedések - Utzeri Murnia, Ph.D-hallgató, Corvinus Egyetem
17.15 Apaszerepek és szervezeti kultúra – Dr. Molnár Imre, GS Consulting, ügyvezető igazgató
17.30 Atipikus-e a törődő apaság és támogatása - Rácz Zsuzsa író beszélget Bán Miklóssal (Nyitottak vagyunk), Brian Meyer Poulsen-nel (Grundfos), Lakatos Tibor (Európa Terv Kft.) Miklós Nándor (Sonrisa Informatikai Kft.)
18.15 A beérkezett nyertes írásműveket felolvassa: Szabó Sipos Barnabás, színművész
18.30 Díjátadó: az APABARÁT MUNKAHELY és a LEGTÖRŐDŐBB APA díjak átadása.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr428084490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása