JobAngel Az álláskeresők védangyala

Ne sajnáld az álláskeresőt! Segíts neki!

2015. augusztus 17. 06:00
12 hozzászólás

help.jpgIsmerőseim jórésze már tudja, hogy bloggerként mivel foglalkozom, így ha álláskeresővé válnak, engem is felhívnak segítségért. Egyikük egyszer megjegyezte: felhívott többeket, hogy segítsenek, ahogy azt én is mindig tanácsolom. Sopánkodtak, sajnálkoztak, „jajaj, most mi lesz, hát persze megpróbálok segíteni”. Utána felhívott engem, és végre nem sopánkodást hallott. Én a már rutinná vált kérdéseim után (milyen állásokat keresel, mik a preferenciáid, mi a fizetési igényed?) azzal folytatom, hogy küldjön egy önéletrajzot, és megnézzük, mit lehet kihozni belőle, milyen stratégiát lehet érdemes követni.

Beszámolók szerint végig az álláskeresés folyamán az álláskereső folyamatosan szembesül azzal, hogy őt sajnálják, ezzel lökve őt a legjobb szándékkal is egyre nagyobb reménytelenségbe. Néha hónapokig leveleznek velem álláskeresők, hogy végre valami pozitív hangot is halljanak. Ha egy jelentkezés nem sikerült, megbeszéljük, mi lehetett az oka, hogyan tudja legközelebb elkerülni a hibát, ha hibázott egyáltalán, mert az sem biztos, hogy hibázott. Az ismerősi körétől pedig továbbra is a kétségbeejtő „együttérzést” kapja. „3 hónap? És még mindig semmi? Úúúúristen… Már 6 hónap? Mi lesz így veled?” Erről szokjunk le, de gyorsan, ha nem akarunk ártani annak, aki segítségért fordul hozzánk. Az együttérzés nem sajnálkozást jelent. Aki segítségre szorul, azt pedig nem sajnálni kell, hanem segíteni neki.

Valódi segítséget nyújts!

Ha valakinek valódi segítséget akarsz nyújtani, kérj tőle önéletrajzot, nézd át, jó lesz-e úgy a te cégedhez, ha nem, mondd el neki, hogyan javítsa. A javított CV-t vidd el a céged HR-esének, aki – ha jó a szakmájában – örülni fog neki. Adatbázisba biztos jó lesz, egyébként meg tényleg csak szerencse kérdése. Ha nincs HR-es, akkor a szakmailag kompetens vezetőnek, és kérd meg, hogy ha esetleg van nyitott pozíció, adjon egy esélyt az ismerősödnek. Mást ne kérj! Ne kérd, hogy vegyék fel, hogy bánjanak vele úgy, mint a te ismerősöddel, kivételezettként. Az, hogy a CV-je kiemelt figyelmet kapott, pont elég.

A HR-est, vagy főnöködet kérdezd meg, látnak-e valamilyen lehetőséget. Ha nem, az sem baj, de az álláskereső ismerősöddel ezt is őszintén közöld. Pl. Megpróbáltad, de most nincs üres hely. Jobb, mint a hiú remény.

Ha valamiért nem tartod jó ötletnek a CV továbbküldését, vagy nem tudsz segíteni, akkor ezt is mondd meg őszintén. A hitegető „barátnál” nincs rosszabb. Mondd meg őszintén, hogy bocs, de nem akarsz/tudsz segíteni, mert… és mondd el miért nem.

Segítőnek lenni, ajánlást tenni felelősség is, ezt is mérlegeld. Az ajánlások kockázataival itt foglalkoztam bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr787564908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.08.17. 09:10:56

1000%-ig egyetértek a poszttal. A sajnálkozónál már csak az a rosszabb, aki azt mondja, hogy hagyd a francba a problémákat, röhögj rajtuk és gyere bulizni! A fej homokba dugása még aránylag kevés problémát oldott meg...

Nancsibacsi 2015.08.17. 18:14:37

Sose vinnék ismerőst a céghez, ahol dolgozom. Mondok egy egyszerű példát: egy ismerős takarítói állást keresett. Asszony beajánlotta a cégénél, fel is vették, majd lopott. Hát mi nem így ismertük, de attól függően ki ajánlotta be?

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2015.08.17. 18:36:52

@Nancsibacsi: Ha nem így ismertétek, akkor nem hiszem, hogy hibásak voltatok. Ezen az alapon hibás a HR-es és hibás a HR-st alkalmazó igazgató is. :)

Dr_utcai_arcos 2015.08.17. 18:52:54

@Nancsibacsi: Igen, én is pont ezért nem írok az ismerősöknek, barátoknak mert én is csak lopni mennék...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.08.17. 21:01:33

@Nancsibacsi: Onnan, hogy beajánlottad, nem a te felelősséged, mi fog történni. A lopás pl. annak a felelőssége, aki elköveti.
Nincs az a HR-es, vagy szakmai vezető, aki kiszúrja az ilyet előre. Te (ill. feleséged), mint ajánló segíttél a céges toborzónak emberhez jutni. Gondolom, nem volt a homlokára írva, hogy "tolvaj".

Nancsibacsi 2015.08.18. 19:47:22

@Hujber Tünde: Nem mondasz hülyeséget: tényleg hibás a HR-es. Cimborám 10-15 éve a Nokiánál dolgozott, és azt mondta, hogy öcsém, ide ha bekerülsz, innen csak meghalni lehet. Soha a büdös életben nem fognak kirúgni, akkor se ha nem dolgozol semmit se. És tudod miért? Mert ha kirúgnának, akkor aki felvett, az lenne előszedve, hogy miért nem látta a 100 körös felvételi alatt, hogy nem vagy megfelelő.

Nancsibacsi 2015.08.18. 19:53:53

@jobangel: Ja, hát persze, nem lesz felelősségre vonva az ajánló - annak nem is lenne meg az alapja -, de nem is lesz elfelejtve hogy milyen ügyes embert ajánlott.
Én a maximum amit megtettem ismerősért, hogy amikor megjelent publikus felületen a hirdetésünk, akkor mondtam neki, hogy tessék, itt van, meg elmondtam neki hogy mire számíthat a felvételin, meg átnéztem az önéletrajzát, aztán annyi.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.08.18. 19:54:39

@Nancsibacsi: Azért az ilyen hozzáállásból szokott meglepi lenni, mikor jön a leépítés, és emberünk nem érti, miért esett bele a fűnyíróba... Főleg multiknál elég komoly mérőszámok vannak mindenféle munkakörre. Vonal alatt lenni rövid úton felmondáshoz vezet. Szóval, lehet, hogy a haverod lódított picit.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.08.20. 15:12:34

Én ismerőst csak akkor ajánlok be, ha korábban együtt dolgoztunk, ott bevált és hasonló munkakörről van szó. Ha valakivel együtt jártam gimibe vagy éppen a szomszédom, arról nem tudom, hogy milyen minőségű munkát végez, így csak a lehetőségeket továbbítom neki.

Laptop7712 2015.08.29. 19:10:34

Nyugaton már régen tönkrementek volna a családi vállalkozások, ha az ismerős nem tudott volna egy-egy üres helyre bejönni a céghez. Ez hazánkban is így van normális helyeken, ahol a csalási vállalkozások dominálnak egy-egy vidéki kisvárosban. A minőségi munkaerő hiánycikk, ezt fel kell fogni.
Ügyes HR- es csak oda kell, ahol a tulaj játssza a nagy tulajdonost, és nem ért mélységeiben ahhoz, amit csinál. 3 milliárd árbevételig azért nem kell HR-es, mert a tulaj képes átlátni azt, amit csinál, 3 milliárd felett meg azért nem kell, mert az adott csapat, akivel a delikvens dolgozni fog, szépen eldönti azt, hogy a csákó jöhet-e vagy nem.
A HR- es mehet a multinak toborozni. Érdekes, a startup cégek is ritkán alkalmaznak külsős HR-t, talán nem véletlenül.
Én, ha munkaerőt veszek fel, 3 másodpercet töltötök el a CV-t olvasva. Delikvens bejön egy előre megbeszélt időpontra, és bedobom a „vízbe”. A csapat a nap végén meg dönt. Ilyen egyszerű ez.

Nyugaton, ha tulaj külsős HR céget bíz meg a pozíció betöltésével, akkor elég komoly + költséget vesz a nyakára szerencsétlen, és általában képtelen minőségi végterméket kiadni a kezéből /agency people /. : ) :) A HR opciók árai egy kicsit elszálltak manapság, de nagyon.

==T== 2015.09.11. 10:54:32

@Laptop7712: Úgy érted feketén dolgoztatod 1 próbanap erejéig?

Laptop7712 2015.09.11. 13:16:03

@==T==:
Lehet, hogy valakiknél természetes, hogy így csinálják, de vannak kivételek.
Azokat nem értem, akik képesek 10.000 – 15.000 forintért kockáztatni a cégük hosszútávú sikerességét. A legkézenfekvőbb megoldás, amikor a próbanapos leendő munkatárs nap végén kp-ban megkapja a fizetését. Az ilyen megoldások jogi keretei adottak kis hazánkban.
Ez szánalmas, már bocsánat. Ez ugyanaz a szépség, amikor egyes cégek varázsolgatnak a munkaerő kölcsönzés lehetőségével. Igaz a törvényváltás után egyre tisztább ez a játéktér.