JobAngel Az álláskeresők védangyala

CV-péntek: önéletrajz minták kiskereskedelemben dolgozóknak

2015. január 16. 10:27
24 hozzászólás

tesco-logo2.jpgMegszakítva a problémás helyzetekre írt CV-péntek sorozatomat, gyors segítséget szeretnék nyújtani a most hétfőn elbocsátott áruházi dolgozóknak, ezért olyan CV-ket hoztam, amelyek ilyen munkakörökre íródtak.

Mivel szorított az idő, most a Microsoft CV-template-jeit használtam kiinduló formátumnak, ezek itt megtalálhatók eredeti formájukban. Az én sablonjaim már nem dotx formátumúak, rendes doc-ként használhatók, a táblázatoktól és mezőkódoktól is megszabadítottam őket, ezekre semmi szükség, csak nehézkessé (lehetetlenné) teszi a szerkesztést. A Microsoft önéletrajz sablonjai ezért nem jók, egyébként szépek, de szövegszerkesztésből nem elég alapfokú tudás az eredeti sablonokhoz, így leegyszerűsítettem őket a forma megtartása mellett.

(Fájladatlap használatára figyeljen mindenki, további infók róla itt)

Az önéletrajzok szereplői fiktív személyek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

Áruházigazgató --- önéletrajzminta letöltése

Boltvezető --- önéletrajzminta letöltése

Tapasztalt áruházvezető/boltvezető, aki hasonlóan az eddigiekhez áruházvezetői/boltvezetői pozícióra pályázik. Ez az önéletrajz csak akkor jó, ha hasonló méretű, profilú céghez jelentkezik. Ha bármilyen eltérés van, a szövegezésben a hangsúlyokat át kell helyezni:

-  Ha a vezetői tapasztalat fontosabb, mint az, hogy ez áruházi vezetésből származik, az eredményekről, a beosztottak pozíciójáról, a felettessel való együttműködésről, jelentési kötelezettségről érdemes írni.

-  Ha a megpályázott munkahely másféle termékkörökkel foglalkozik, mint az álláskereső eddigi munkahelye, akkor hasonló termékkörökkel szerzett tapasztalatról érdemes írni, ha nincs ilyen, akkor általános boltvezetői feladatkörbe tartozó termékmenedzsment tudásról, tapasztalatról.

A boltvezetői önéletrajzban jobban koncentráltam a vezetői készségek hangsúlyozására, hiszen egy kisebb bolt vezetője közvetlenebb kapcsolatban van a kollégákkal, nagyrészt az biztosítja a sikerét, milyen az emberi/vezetői hozzáállása, de természetesen a szaktudás elengedhetetlen.

Pénztáros --- önéletrajzminta letöltése

Raktáros --- önéletrajzminta letöltése

Bolti eladó --- önéletrajzminta letöltése

Árufeltöltő --- önéletrajzminta letöltése

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

További önéletrajzmintáim mindenféle témakörökben

 

Mi az a CV-péntek?

A jobangel.blog.hu-n péntekenként új rovattal jelentkezem. Egy-egy önéletrajzmintát mutatok be, rövid magyarázatokkal, mit, miért, hogyan írjunk az adott önéletrajzba.

Az önéletrajzok szereplői fiktív jelöltek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr907078961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

♔bаtyu♔ 2015.01.16. 13:12:19

Ezt a hisztit egyszerűen nem értem.

Valamikor mennyi Kaiser volt aztán szinte egyszerre eltűntek. Valahogy mindegyik helyén ma is élelmiszeráruház van.

Éhen halt valaki?????

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.16. 13:29:24

@♔bаtyu♔: Miért eltűntek? Amerre én laktam sosem volt ezért nem is tűnt fel. Egyébként azt hiszem sparlet belőlük.

No ha egy áruház igazgató vagy boltvezető nme tud cv -t írni akkor az meg is magyarázza miért azt a boltot kellett bezárni. Egyébként szép gesztus.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 14:21:56

@the.man: nem az önéletrajzíráshoz kell értenie, és bizony még nagyobb pozíciójú embereknek is gondot okoz a CV-írás, miközben a munkájukban eredményesek.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.16. 14:25:13

@jobangel: Az én gondolat menetem szerint már írt pár cv.t mire eljutott odáig, de lehet neked van igazad.

♔bаtyu♔ 2015.01.16. 15:12:14

@the.man: Szerintem a teszkót csak simán szétlopták, nem hiszem, hogy a CV.

Ha csak a fele igaz annak, amit a srác írt a Teszkó c. könyvben, azt kell mondanom, egész sokáig bírta. Ráadásul ő a csúcsról nem is írt, pedig a nagy pénzek nyilván ott vannak.

Én kaját nem igazán veszek ott, tehát kizárólag a műszaki részleg az ami érdekes, de szerintem az katasztrófa. Ráadásul az drága is másokhoz képest.

paráznabillegető 2015.01.16. 15:19:59

bazmeg, és a többiekkel mi lesz? szeginy boltosok, közben mások... még előttük...
eh, faszom.
ehun az én életvezetési tanácsom:
LERNEN SIE DEUTSCH. OR LEARN ENGLISH.
két hónap alatt mindegyik megtanulható annyira, hogy elboldoguljon az ember anyanyelvi környezetben. ha már a bolti teendőket meg tudta tanulni, ez sem kihívás!
a motiváció adott.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 16:04:12

@paráznabillegető: a többieknek is van sokféle, a további cv-k link alatt. Hetente 1 problémát feldolgozok, meg akinek egyéni sürgős gondja van CV-vel, írhat nekem, ingyen segítek.

paráznabillegető 2015.01.16. 17:40:49

@the.man: túróst. pont elég. mint írtam, a motiváció adott. ne becsüld alá.
további motiváció kell?
közmunka? a jó szeles levegő és a napfény/eső tuti segít...

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.16. 19:44:00

@♔bаtyu♔: akkor csak átnevezték a Kaiser's-t Sparra, egyéb, kívülről látható dolog nem történt, te barom. És nem "Kaiser", hanem "Kaiser's".

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 19:52:48

@♔bаtyu♔: a "hiszti" tárgya az, hogy egy hatástanulmány nélkül hozott törvényre azonnal így reagálnak azok, akiket a törvény hátrányosan érint, és a legártatlanabbak járnak a legrosszabbul: hiába dolgozott jól, ki lesz rúgva, mert leépítés van. A sokkoló ebben az, hogy megmondták előre, ez lesz, mire is a reakció törvényhozói oldalról az volt, hogy "nem, sőt, munkaerőhiány van". Nem politizálnék, úgyhogy HR-mederbe terelve két felvetésem van:
1. alapvető (humán)erőforrás-gazdálkodási szempont, hogy a kapacitást jól meg kell tervezni, és ha a munkaerő-szükséglet módosul, cselekedni kell (nem feltétlenül leépíteni, de itt most ez lett: csökken a munkaórák száma, csökken a munkaerő-igény is...
2. Nem az a szempont, hogy senki ne haljon éhen, hanem az, hogy tudjon magának emberhez méltó körülményeket teremteni. A mostani bejelentés alapján leépített 564 ember számára ez igenis katasztrófa. Ők pont nem azok, akikre kielégíthetetlen kereslet van a munkaerőpiacon, hiszen a kiskereskedelmi iparágat szűkítették be, márpedig ezek az emberek máshoz nem értenek többnyire. Az már egy másfajta probléma, ha van vmi más, eddig fiókban tartott végzettsége is, de sokév kihagyás után abban sem könnyű elhelyezkedni. Menedzserből megint túl sok van, nekik sem lesz egyszerű.

dr Smittpálelnökúr 2015.01.16. 19:55:08

@♔bаtyu♔: a veszteséges boltokat be kell zárni, ezt akarta a büdös bunkó főnököd.
A tesco bezárja. Hol itt a probléma húgyagyúkám?

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.16. 20:09:43

@dr Smittpálelnökúr: a probléma ott van, hogy rengeteg ember/család veszti el a megélhetését. Még azt a nyomorult szintet is, amit a tecsó biztosított nekik.
Részemről rühellem a szóban forgó hálózatot, mert drága szinte minden, amit én szoktam venni, ahol megfordultam, mindig olyan érzésem volt, hogy hiába takarítanak, egy koszos helyen járok (megindokolni nem tudnám, mitől ez az érzés), az árukészletük elég gyér... szóval én kerülöm ha tehetem. Még az "Express" boltok amik so so, bár azok aztán tényleg drágák, úgy vettem észre.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 20:28:48

@pythonozok: Hogy ki hol vásárol, az legyen egyéni ízlés kérdése, mindenki el tudja dönteni, mi tetszik neki. Munkáltatói szempontból viszont egy nagyon fontos dolgot el kell mondani a Tescoról: nem szürkéznek, mindenki legálisan, bejelentve dolgozik. Ez olyasmi, ami főként multik (nem csak kereskedők) jellemzője. Mert ők még mindig úgy gondolják, nem éri meg csalni ezzel.

Egyébként a nagy tér miatt érzed piszkosnak ösztönből, mert egy ekkora teret nem lehet úgy takarítani, hogy minden pillanatban minden pontja tiszta legyen úgy, hogy közben emberek mozognak benne folyamatosan. Paradoxon, hogy a folyamatos takarítás is azt sugallja, hogy kosz van, takarítani kell... Az Express ugye kisebb, ott azért enyhébb ez az érzésed.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.01.16. 20:40:32

@jobangel: biztosan nem a nagy tér az oka, hogy piszkosnak érzem a legtöbb, általam ismert Tescot. Az Auchan vagy az Interspar is ugyanilyen nagy tér és mégsem érzem őket annyira... nem is a koszos a jó szó rá, inkább a "lepukkant" illene rá.
Hogy be van jelentve a melós? OK, jogilag rendben. De a dolgozó ezt a zsebén szokta érezni, mert ennyivel is kevesebbet kap.
Már feltéve, hogy a szürkén foglalkoztató fizet is.
(Tescos béreket nem ismerem, de pl. burger és mcdonald's... ismereteim szerint nem fizetik túl az alkalmazottaikat.)

Részemről nem mennék bele szürke/fekete munkába még így sem, hogy évek óta itthon vagyok, de elítélni sem tudom azokat, akik így dolgoznak. Ahogy agyon vagyunk nyomva adókkal (és tökmindegy, hogy közvetve vagy közvetlenül), miközben az elvtársi fizetések egyre nőnek, a stadionok szaporodnak, amire meg valóban költeni kellene az adónkat... De jó, ne politizáljunk!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 20:54:53

@pythonozok: Tényleg ne politizáljunk, de megbeszélni dolgokat szabad :)

A szürkefizetés sajnos olyasmi, ami a dolgozónak a legrosszabb, és ahol ezt csinálják, ott a legkiszolgáltatottabb a dolgozó: szabira nem kap "borítékost", táppénzre végképp nem, azaz betegen is megy dolgozni, ami már a cégnek sem jó több okból sem (megfertőz mást+csökken a teljesítménye), és nem megy szabira, amit meg a magánélete bosszul meg.

Tescos bérek függenek a pozitól, jópár beszámoló alapján azt látom, hogy minimálbérnél többet visz haza mindenki, mert pótlékokkal, hétvégi munkavégzéssel nettó 100-120 fölött kijön, még annál is több, ha többet vállal. Ez nem sok, de a munkáltató ugye erre kifizetett kb. 230 kHUF fölötti összeget. Ez az aránytalanság sem szép, rendszerszinten. Diákmunkás testvérem pénztárosként keresett náluk akár havi 80 nettót 3 éve, persze ez sok éjszakából, meg hétvégéből jött össze, elvégre diákként ilyet tudott vállalni.

teddybear01 2015.01.16. 21:26:07

@jobangel: Nem nagyon értem, hogy egyáltalán minek van a blogod.
Munkát ugye nem tudsz adni a szerencsétleneknek, az meg hogy megmagyarázod, hogy a te kényszerképzeted szerint hogyan kell megírni a jelentkezéshez az önéletrajzot, nem nagyon számít. Elbírálni nagy valószínűség szerint úgysem te fogod. Annak viszont aki végül elbírálja a jelentkezés egészen más is lehet sőt biztosan más az ízlése ilyen téren. A kitalációid akár még árthatnak is.

Ami pedig a konkrét ügyet illeti, most rúgott ki a Tesco több mint félezer embert. De ez csak a kezdet, mert lesz több munkanélküli, mert részben a Tesco most jelentette be, hogy további 31 boltot zár be. Másrészt a Spar is megpendítette, hogy lesz boltbezárás. A többi nagy áruház lánc is fog elküldeni embereket, meg a barkácsáruházak és mások is.
Lesz itt vagy 20-30 ezer új munkanélküli, nekik mit fogsz vetíteni?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.16. 21:30:16

@teddybear01: Nem nagyon értem, mit nem értesz. Akinek szüksége van ilyen jellegű segítségre, érteni szokta, akinek nem, az meg idejön trollkodni, és növeli a kattintásszámot, amit akár meg is köszönhetnék, ha fontos lenne nekem. Nem az. A 20-30 ezer új munkanélküli közül akik majd eljutnak hozzám, azoknak segíteni fogok.

P1sty 2015.01.16. 22:31:45

@♔bаtyu♔: Mert a Kasiert felvásárolta a Spar, te fasz:
nol.hu/archivum/archiv-113167-94558

Legalább nézz utána, mielőtt hülyeséget kérdezel.

levendulabandi 2015.01.17. 11:24:55

@jobangel: És még vissza van a vasárnapi zárvatartás miatti kirúgások sorozta, ami márc közepével fog megindulni. És ez nemcsak a Tescot, Spart érinti, hanem az összes más profilú áruházat is, pl Ikea, Decathlon, Praktiker...

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.17. 11:39:02

@levendulabandi: Tudom, és az le fog gyűrűzni a beszállítói körükre is, azaz még rosszabb a helyzet.

levendulabandi 2015.01.17. 12:02:55

@jobangel: Tényleg ám! Na mi lesz itt...jobb bele sem gondolni. :-(((

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2015.01.18. 21:09:43

Lehet, hogy önéletrajzok írása helyett tőkét kellene felhajtani és magánkézbe venni egy-egy boltot. Akkor vasárnap is nyitva lehet maradni és lehet 20-30%-kal drágábban árulni a termékeket, mint a multiknál.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2015.01.22. 13:26:19

@Online Távmunkás: A tőke felkutatásához nem értek, erre nem vállalkoznék. Persze lehet jó irány, a vállalkozásfejlesztési szövetségek, alapítványok pl. foglalkozhatnának ezzel. De ha 20-30%-al drágább lesz, akkor már rövidtávon sem lesz életképes a boltja.
süti beállítások módosítása