JobAngel Az álláskeresők védangyala

Goldenblog – kontentkirályság. Királyság???

2014. november 19. 18:06
8 hozzászólás

goldenblog logo.jpgSok résztvevő írja az eredményhirdetés után a Goldenblog margójára címzett cikkeit, én is megteszem hát. Mert ez volt a harmadik goldenblogos indulásom, és ha minden így marad, akkor az utolsó, csak azért nem írom, hogy soha többé, mert hiszek abban, hogy „soha nem mondd, hogy soha”.

Köszönöm minden olvasómnak a szavazatokat, külön köszönöm a HRPortal.hu támogatását, ahol szintén igyekeztek segíteni, és egy banner kerülhetett HRblog oldalamra. Igazán jól esett, hogy a Facebook oldalamon az eredmény közlése több lájkot és gratulációt eredményezett, mint bármely posztom. Ezt látva elégedetlen nem lehetnék, hiszen 19. lettem, mint tavaly. De mégis elégedetlen vagyok. Leírom, miért.

A Jobangel blog 2011 augusztusában indult, így akkor még túl fiatal volt a Goldenbloghoz. 2012-ben indultam a Goldenblogon először, Életmód kategóriában, mert szerintem a sikeres álláskeresés egyfajta életfelfogással,hozzáállással, segítségnyújtással és segítségelfogadással jár együtt, ide még be lehetett magyarázni, inkább, mint az akkor létező szakértői kategóriának. Nemcsak szakértek, segítek is, és a segítségen van a hangsúly, tehát legyen Életmód. 2013-ban nem volt életmódos kategória, a fájdalmasan jópofisított üzleti kategóriában, ahogy ők hívták,„Biznisz” kategóriában indultam. Itt már volt egy előzetes levelezés, megírtam, hogy neveznék én szívesen, melyik kategóriában kellene? Kaptam rá egy egész mondatot válaszul, hogy a Bizniszbe neveztek az olvasók. Namost, ha ez állásinterjús kommunikáció lett volna, emberünk nem felelt volna meg, mert nem a kérdésre válaszolt... Legyintés után maradtam a Bizniszben, ez van, építsünk ebből várat. Bannerek, felhívások, sűrűbb posztolás, munka ezerrel, legyen jó. 19. lettem, a 2012-es 74. után, íme a munka eredménye ,gondoltam én.

Idén szintén próbálkoztam némi kommunikációval a kategóriákat illetően, megkérdeztem a szervezőket, hogy hová lehetne, elvégre az önkénteskedés nem üzlet, biznisz, de még csak nem is Business. Hiba volt kérdeznem ilyet, mert olyan kioktatást kaptam a kapcsolattartótól, hogy a fal adta a másikat. Én, az ügyfélbarát, vmi olyan választ adtam volna magamnak, hogy „édesdrága blogger, izé, a Businesst javasoljuk, értjük mi, hogy önkéntes meg ingyenes, de csak ilyen kategóriánk van, reméljük, így is jó lesz, sok sikert kívánunk, bízunk benne, hogy hozzájárulhatunk olvasottságához trallala”. Ehelyett megkaptam, hogy az álláskeresés az márpedig HR, ami üzlet, és az, hogy segítség ingyen van, nem elég konkrét, ha azt írom a blog ismertetőjébe, hogy

írjnekem.jpg

 Ennél direktebben pedig nehezen tudom ezt megfogalmazni, gondolom, az én hiányosságom, mégiscsak jobban tudja egy gyakornok a HVG-nél, hogy az “ingyen”-t hogyan lehet jobban definiálni, minthogy "Ingyen." de erre már nem voltam kíváncsi.

Ezek után úgy gondoltam, nem nagyon fektetek ebbe energiát, kiraktam a bannert, a Facebookon is két értesítést, lássam, mire lesz elég. És itt köszönöm meg még egyszer minden szavazatot, amit kaptam Tőletek.

Tanulság

Ha most magamnak tanácsadóként tanácsot adnék, bizony rá kell világítanom, hogy hibáztam. Az álláskeresők egyik bizonytalansági faktora, hogy milyen lesz a cég, ahová majd dolgozni mennek, hogyan lehet ezt felmérni? Rengeteg jó ötletem van ilyenkor, hol és milyen módon érdemes a cégnek utánajárni, mire kell figyelni. Erre mi történik? Ezt a tudást én magam nem használom, kicsit más témában ugyan, de nem értek az egyértelmű jelekből!

  • A kommunikáció színvonala már tavaly is alacsony volt, idén rosszabb lett.
  • A kategóriák strukturálatlansága, az erőltetett jófejkedés a kontentkirálysággal (vki magyarázza már el nekem, miért jófejség angol szavak fonetikus átírása magyarra!),
  • a szervezés hiányosságai (verseny indulása után több mint 1 héttel jön ki szavazówidget?), és
  • a lekezelő stíl

együtt egy pocsék élménnyé tette mindezt. Ha hozzávesszük a támogatók listáját, ami egy külső, és 3 belső támogató, akkor látszani kellett volna a siralmasságnak. Ha ez most egy állást ajánló cég lett volna, simán nemet mondtam volna ennyitől is. De volt még egy botrány is, egy másik kategória versenyzőjét nem megfelelő tartalom miatt kitiltották (nevezéskor tehát mégsem nézték a tartalmat???), amiből kisebb kommentháború alakult közöttük, nézni fájt, kimaradni belőle kötelezőnek tűnt. A nevetséges díjazás (1 éves hipernet előfizetés :)  ) önmagában elég intő jel lehetett volna. És ez nem ajándék paci fogának illetlen megtekintése, mert itt szó sincs ajándékról: a versenyen részt venni kőkemény munka is lehet, ha úgy akarjuk. Az idén leginkább egyéb elfoglaltságom és kellő motiváció hiánya miatt már nem akartam úgy, és ezzel pont azt az eredményt értem el, mint tavaly, íme a rideg számok:

Év

Kategória

Indulók száma

Jobangel blog helyezése

2012

Életmód

152 blog

74

2013

Biznisz

124 blog

19

2014

Business

54 blog

19

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr306916475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HellsAngel 2014.11.20. 01:40:16

March or die, a fejlodes a kihalas egyetlen ellenszere. Azert nem rossz a toplista, az elso nehany helyezett igazi sztar, ad obovo, plusz fel is epitettek magukat. Tokeletes arculat, hibatlan grafika es kommunikacio, gondolom 24/7-ben ezt csinaljak. Az 1-5 helyre enelkul bekerulni nem lehet. Persze annak, aki szereti, a korcsolya egy gyonyoru sport, akar ez is lehet egy eletcel.

A masodik vonallal nem feltetlenul erdemes versenyezni, ilyen Munkahelyi terror bloggal es tarsaival, ez egy olyan irany, ami nem a minosegi tartalomgyartasol szol, ez mar a politika sotet bugyrainak vilaga.

Preem 'Patrick Jane" Palver 2014.11.20. 12:12:18

Szia Éva!

Személy szerint nagyon csodálkoztam azon, hogy nem kerültél előrébb, sajnálom is nagyon!

Aki egyszer erre az oldalra téved, onnantól kezdve ha nem is azonnal, de egyszer csak visszanéz. Olyan témáról írsz ami mindenkit érint, és úgy írsz, hogy abból az értelmes emberek előnyt tudnak kovácsolni, emiatt sikert érnek el, emiatt ajánlanak majd tovább, emiatt ismertebb leszel.

Goldenbloggal NE törődj egyáltalán, az egy öncélúan megalkotott indikátor az ismertségedre. Mi a helyzet az oldalletöltések vagy egyedi látogatók számával? Nem nőtt múlt év óta? Kétlem, hogy ne emelkedett volna. Na az siker. Valamint az a siker, hogy HR oldalakkal alakítasz ki kooperációt. Szívesen vennék egy kimutatásos posztot arról, hogy látogatószámban és ismertségben hogyan növekedtél!

Ann1294 2014.11.20. 13:08:01

Az az igazsag, en sem szavaztam es le is szoktam az online szavazasokrol. Hogy miert? Nem azert, mert nem szimpatizalok a blogokkal... szerettem volna szavazni. Ugy kezdi, lepjel be a Facebook azonositoddal, engedj hozzaferest az email cimedhez es az osszes ismerosod adataihoz... na nem, koszonom.

A bloghoz meg gratula, kitartas. Vannak nema olvasoid, akiket csak a statisztikakban latsz... illeve ha barmi valtozast elersz Magyarorszagon es elultetsz egy magot a fejekben amitol a HR kultura megvaltozik, nyert ugy. Ezert erdemes. :) Aki veled van irjon egy koszonomot kommentben, mert megerdemled!

Köszönöm!!!!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.11.20. 13:19:40

@Preem 'Patrick Jane" Palver: Szia! Ne sajnáld, azért nem kerültem előbbre, mert nem foglalkoztam vele. Mások kampányoltak, volt aki még boost postban is hirdette a Facebookon, hogy szavazzanak rá, nekem erre nem futja napi 20-40 forint Adsense bevételből. Viszont ez így akkor nem verseny, ill. az, csak más versenyez, nem a kontent. És azért nem savanyú a szőlő, mert akik nyertek, azok megérdemelten nyertek a legtöbb esetben (a többiben meg nem ismerem a győztes blogokat), csak épp az a baj, hogy ez nekik pénzbe került. Innentől tényleg röhejes a hipernet, mint főnyeremény.

A fejlődésről:posztban nem írnám meg, mert az olyan önfényezős, és azt én ebben a témában nem, de természetesen van fejlődés. Az első posztomat még 30 ember olvasta, az átlag 1000-3000 körül van, az index címlapos kiemeltek huszonezer körül.

HRblogon szolidabb az olvasótábor mérete, de onnan meg sok helyre linkelnek, sok cikkemet vesznek át mindenféle portálok. A legújabb most a CV-online, ott a megosztások számából lehet látni, hogy hozom azt az átlagot, amit a többi szakértő.

A növekedés azért is érdekes kérdés, mert a kapacitásom korlátos. Napi 6-7 megkeresésből a sürgőseket előreveszem, a többi marad hétvégére, sorállás van. Ha több lenne, kezelhetetlen lenne, bár egyre több dolgot már nem kell egyesével kifejteni, mert megírtam posztokban, és az egyéni tanácsadásban pl. a szövegszerkesztés és társairól már csak annyit írok, hogy ez a CV itt nem jó, javításról cikkem itt + link.

A stratégiáról, egyéni helyzetekről viszont nem lehet általánosítani, ott oda kell figyelni mindenki minden kis rezdülésére, szóhasználatára, hátha meglesz valahol a megfejtés a problémájára. És akkor jön, hogy kérdezni kell, hogy biztos is legyek benne. Na, erre nincs ideje pl. egy közvetítő toborzójának, pedig ez lenne a dolga, ha jó jelölteket akar. Mert jók ám a jelöltek, csak nem tudják megmutatni sok esetben.

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.11.20. 13:20:31

@Ann1294: Én viszont ezt köszönöm neked! :)

keresztesizoli 2014.11.20. 21:53:56

Kedves JobAngel!

Én sem szavaztam, csakúgy, mint az előttem szólók sem, és én is hasonló okok miatt.
Szerintem ezen felesleges mérgelődni, a sikereket a kommentekben, illetve a - biztosan - sok megkeresésben mérheted.

Én örülök, hogy rátaláltam a blogodra, ez volt az első, amire fel is iratkoztam! :)

Köszönöm!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.11.21. 09:47:39

foglalkozik komolyan még valaki a goldenbloggal így 2014ben?

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2014.11.26. 08:23:22

Micsoda? Egy éves internetelőfizetés a díj? 2006-ban még hajókázni vittek Horvátországna, mint kategóriagyőztest... Úgy tűnik, tényleg elsorvadt ez a goldenblog cucc...
süti beállítások módosítása