JobAngel Az álláskeresők védangyala

Néhány újabb álláskeresők által elkövetett hiba

2012. február 06. 10:00
1 hozzászólás

Nem szabadságon vagy, állást keresel!

A munkahely elvesztése után sokan elkövetik azt a hibát, hogy a kényszerű otthontartózkodást házimunkával, elmaradt felújítással, egyéb munkákkal töltik ki. Ez azért hiba, mert ha állásra van szüksége, akkor állást kell keresnie elsősorban. De ha vki a napja egészét mással tölti, akkor nem fog állást találni.
A megoldás erre a problémára, ha az álláskeresést is munkának fogjuk fel: elhatározzuk, hogy reggel 9-től délután 4-ig (azaz munkaidőben) csak az álláskeresésre koncentrálunk. Állásos hírleveleket nézünk, az összes szóbajöhető állásra jelentkezünk, állásinterjúra készülünk. Másképp nem megy!

Képzésbe menekülés

Sok esetben kiútnak látszik, ha valamilyen munkanélkülieknek szervezett képzésen veszünk részt. Sajnos a legtöbb esetben ez nem megoldás. A képzések csak akkor sikeresek, ha valóban hiányszakmában helyezkedhetünk el utána. A munkaügyi központok viszont ezzel nem törődnek: a sokadik bolti eladói, virágkötői és más – egyáltalán nem piacképes – munkákra képezik az állástalanokat. Így a munkanélküliek munkaidőben nem tudnak állást keresni, és a képzés végén még rosszabb helyzetbe kerülnek: már az előző állásukban szerzett tapasztalatuk is megkopott, az új képzettségükben pedig semmilyen tapasztalatuk sincs, amivel az ő alkalmazásuk mellett lehetne érvelni.

Soha ne add fel!

Sokan ott hibáznak, hogy látván az álláskeresés nehézségeit, feladják. A sokadik kudarc, a sokadik nem sikerült állásinterjú után úgy gondolják, hogy nekik ez nem fog sikerülni, és belesüllyednek egyfajta depressziós állapotba. Nem szabad! Igenis küzdeni kell, nem hagyhatod magad! Az, hogy nem találsz állást, sok okra vezethető vissza, írtam már eleget.

Javítsd ki az önéletrajzod, tanulj meg állásinterjúzni, és folyamatosan keress állást!

Én itt leszek, segítek!

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr854068221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pettyes wombat 2012.04.22. 11:04:45

Ezeket nem lehet eléggé hangsúlyozni, többször is elő kellene hozni. Ezen kívül, az emberre bármit képes rápakolni a családja és kedves ismerősei, mondván, "te úgyis ráérsz, tedd már meg nekem", és persze nemet mondani nehéz, pláne, ha közben meg esetleg épp ők segítenek pl. anyagilag. Aztán az ember egyszer csak azon kapja magát, hogy épp állást keresni nincs ideje... Persze, persze, aki hülye, haljon meg, az ember tudjon nemet mondani, védje a saját érdekeit, de azért jó, ha minél inkább - és minél előbb - tudatosul az álláskeresőben, hogy most az álláskeresés a munkája, és a fő célja is! Köszi, jobangel!
süti beállítások módosítása