JobAngel Az álláskeresők védangyala

Állásinterjú után

2011. november 24. 10:00
Szólj hozzá!

Ha mindent megtettél, hogy lenyűgözd az interjúztatót, valószínűleg túl vagy egy sikeres állásinterjún.

Sajnos ez az a pont, ahol a legtöbbet árthatsz magadnak, légy óvatos.
Az állásinterjú legvégén kérdezz rá, hogy körülbelül mikorra számíthatsz visszajelzésre. Ne kezd el magyarázgatni, hogy mert „mástól is várok választ”, „sokan nem jeleznek vissza” és hasonlók. Felteszed a kérdést, és vársz a válaszra. Bármit is kapsz válaszul, fogadd el, ne vitatkozz. Kerüld az ilyeneket, hogy „nem lehetne hamarabb?” stb. Nem. Akkor lehet, amikor ő úgy gondolja, nincs mit tenni.
 

Mit tegyél állásinterjú után?

Várj. 2-3 hétig ennyit tehetsz, és persze gőzerővel keress állást továbbra is. Inkább legyen később több konkrét ajánlatod, minthogy egy lapra tegyél fel mindent.
Ha mindenképpen érdeklődni szeretnél a továbblépésről, azt telefonon tedd. Azért telefonon, mert ha nem jön ki jól a lépés, legalább nem lesz írásos emléke a hibádnak náluk.
Az érdeklődő telefonhívás szabályai:

  1. Mindig azt az embert hívd, akivel beszéltél. Ne a kollégáját, ne a főnökét, se a te leendő főnöködet. Ha nem őt hívod, úgy érzi, meg akartad kerülni, és vége is a lehetőségeidnek.
  2. A hívás ideális időpontja délelőtt 10:00 és 11:30 között, délután 13:30 és 16:00 között. Korán reggel mindenki nyűgös egy irodában, fél 12 körül már az ebédre gondol, 13:30-ra elcsitult az „ebédélmény”, akkor kezd dolgozni. 16:00 óra után már csak hazamenni akar, nem érdekli más.
  3. Légy rövid, csak érdeklődj, ne győzködd semmiről! Ne sürgesd a döntést semmilyen módon!

Példaszöveg:

Jó napot kívánok, Minta János vagyok. November elején jártam Önnél egy állásinterjún, ilyenolyan pozícióról beszéltünk. Szeretnék érdeklődni, hoztak-e valamilyen döntést a pozícióról?

Ennyi. Egy trükk még van ebben a két sorban, felfedezted? (Kommentben leírhatod, ha akarod, holnap jövök a megfejtéssel.)

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr673407020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása