JobAngel Az álláskeresők védangyala

Helyesírás és egyéb banális hibák

2011. november 19. 14:43
Szólj hozzá!

Az önéletrajzok nagy többsége tartalmaz helyesírási hibákat. Ami buta hiba, hiszen az önéletrajzot nem időre, nem segédanyagok nélkül írják az emberek. Tehát utána lehet nézni, mit hogyan kell írni.

Segítségül a helyesírási szótár innen letölthető. Használjátok!

----

Másik jellemző hiba a számítógépes ismereteknél az ismert szoftverek helytelen leírása. Tessék rákeresni, pontosan hogyan is hívják a wordöt, excelt stb., amit ismersz.

----

És végül a legbrutálisabb hiba, amit álláskereső elkövethet: nem ír az önéletrajzba elérhetőséget. A gutaütés akkor kerülgetett igazán, mikor a CV alapján az illető alkalmas lett volna az állás betöltésére. A személyi adatokban ott volt a neve, születési éve, és helye, az, hogy férjezett és kész. Ezek persze amúgy sem kell, hogy szerepeljenek az önéletrajzban, de ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy se e-mail, se telefonszám, amin elérhettük volna, hogy behívjuk interjúra.

----

Ezeket ne kövesd el. Nézz utána mindennek, amit leírsz, hogy pontos legyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr543374427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása