JobAngel Az álláskeresők védangyala

Álláspályázat küldése e-mailben

2011. augusztus 10. 12:00
2 hozzászólás

Az előző posztban idézett álláshirdetésben azt kérik, hogy:

Amennyiben hirdetésünk felkeltette érdeklődését és megfelel az elvárásoknak, kérjük, küldje el angol és magyar nyelvű szakmai önéletrajzát fizetési igénye megjelölésével a 111-22-333 hivatkozási szám feltüntetésével az alábbi e-mail címre:email@probaemail.org

Ebben a fizetési igény tűnik nehéznek. Most nem kell aggódni, hiszen a hirdetésből kiderül, hogy közvetítőhöz küldjük, ha mindenben megfelelünk, akkor jó eséllyel el fog adni bennünket az ügyfelének, vagy „súg” hogy mi a munkáltató költségkerete a pozícióra. Akkor még mindig eldöntheted, megfelel-e neked az az összeg.

A fizetési igényedet úgy add meg, hogy az összeg nettóját véve alapul elégedettnek mondhasd magad. Ebből fogsz élni, ez a fontos számodra. Ez nem önzés, hanem az igények pontos megfogalmazása. Régebben a bruttó összeget volt illő megadni, ma már – lévén a bruttó/nettó aránya a gyerekek számától is függ – a nettó összeg a biztosabb.

Elterjedt egy furcsa vélemény, miszerint „tól-ig” összeget kell megadni, amit nem igazán értek. Miért kell felső határ? Mit jelent? Afölött már ne is akarjanak fizetni? Inkább írjunk egy min. nettó x Ft-ot. Ez egyértelmű, és alkuképes is maradsz, lévén cafeteriát, egyéb juttatásokat még mindig felajánlhatnak.
A nekik küldött önéletrajz legvégére tehát írd oda, hogy

Fizetési igényem: min. nettó x Ft.

Vissza a kísérőlevélhez.
Alapvető, hogy benne legyen, amit kérnek. Hogy segítsük az olvasó munkáját, az e-mail tárgya:

Jelentkezés 111-22-333 hiv. számú álláshirdetésre

A levél szövege:

Tisztelt ….!

Máris nem tudjuk kit kell tisztelnünk, mert nem adták meg. Tehát most „Tisztelt Címzett!” – és nem „Tisztelt Cím!” Nem tisztelgünk egy e-mailcímnek.

Ha tudnánk az illető nevét, lehetne Tisztelt Hölgyem! vagy Tisztelt Uram! vagy Tisztelt Kovács Úr! Hölgyet nem szólítunk meg a nevén, mert nem egyszerű ez a magyarban. A Tisztelt Andrea! szokatlan, a Kedves Andrea! bizalmaskodó. Az „Úrhölgy” röhejes.

Mellékelt önéletrajzommal jelentkezem az itt-ott meghirdetett ilyenolyan pozícióra.

Várom visszajelzésüket.

Üdvözlettel


Minta János
20/555 5555
minta.janos@gmail.com

Ennyi. Mert nem kérnek mást. Ezt is fontos betartani. Mert hiába írjuk meg gondosan a kísérőlevélben a képességeinket, egyéb előnyeinket, ha nem olvassák.

Tehát, megismételve: a siker kulcsa, hogy mindig az adott álláshirdetésre válaszoljunk. A kísérőlevéllel, az önéletrajzban leírtakkal, a szóhasználatunkkal, mindennel. Az egész anyag azt sugallja, hogy ezzel foglalkoztak, ez valakinek fontos volt.

Ezt a folyamatot minden egyes álláshirdetésnél meg kell ismételni, nincs mese. Remélhetőleg minél több álláshirdetésre tudsz jelentkezni így, ahol motivációs levelet kérnek, most még hagyd ki. Holnaptól ezzel is foglalkozunk. Nagyobb és nehezebb téma, mint az önéletrajz.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr863137246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása