JobAngel Az álláskeresők védangyala

Önéletrajz 3.

2011. augusztus 09. 11:00
Szólj hozzá!

Van két olyan tudás, amit érdemes külön fejezetbe kiemelni: a nyelvtudás és a számítógépes ismeretek.

______________________________________________________________

Nyelvtudás

  • Angol: társalgási szint írásban, szóban
  • Német: tárgyalóképes, középfokú Origo C típusú nyelvvizsga


Számítógépes ismeretek

  • Microsoft Office® Word 2007, Microsoft Office® Excel 2007 felhasználói szint
  • Internetes ismeretek (keresők, netbankok, netes kereskedelmi felületek, webáruházak)

______________________________________________________________

Nyelvtudásnál írj be mindent, amit valóban tudsz. Tehát, ha felsőfokú német nyelvvizsgád van, de már elfelejtetted, és meg sem tudsz szólalni, akkor írd oda, hogy passzív tudás. Ha nincs nyelvvizsgád, de jó szinten írsz, beszélsz az adott nyelven, akkor írd be, hogy „tárgyalóképes”. Nem érdemes valótlant állítani! A nyelvtudást könnyű ellenőrizni, ha valótlant állítasz, el is vágtad magad.
Magyar anyanyelvet vagy anyanyelvi szintet akkor érdemes beírni, ha kettős állampolgár, külföldi állampolgár vagy, és magyar állásra jelentkezel, vagy más okból kiemelendő. Egyébként természetesnek veszik, azaz csak foglalja a helyet egy szükségtelen információ.


Számítógépes ismeretek: itt sem érdemes valótlant állítani. Pl. ha 10 éve láttál utoljára SAP-t, akkor az nem SAP tudás. Itt érdemes felsorolni minden olyan szoftvert, ami releváns az adott állásra és tudsz vele bánni; azt is tüntesd fel, hogy milyen szinten (felhasználói, adminisztrátori stb.). A szoftverek, rendszerek nevét pontosan, a gyártói elnevezésnek megfelelően jelöld meg. Ne legyenek ilyenek pl., hogy „MS Word”, „Outlook”. Az egész önéletrajz ne tartalmazzon egyetlen „stb.” kifejezést sem. Ezekben már megmutatkozik a precizitásod, ami minden állásnál fontos.

Egyéb

E két alcímen túl néha praktikus egy „Egyéb” rovat is. Ezekben a legkülönfélébb, de hasznosnak tűnő tudást lehet felsorolni, ugyanígy, vázlatpontokban. Jogosítványok típusát szokták ide írni, de ide kerülhet a tízujjas gépelési tudás, sztenogram-használat, de ha tudsz Braille-írást olvasni, jelnyelven kommunikálni, az is fontos lehet, vagy legalábbis érdekesség, egyediség, amivel kiemeled magad a többi jelölt közül.


Jó hír, hogy már csak két fejezet van hátra, és kész az önéletrajz-vázlatunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr413136321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása