JobAngel Az álláskeresők védangyala

Regisztrálás álláskereső oldalakra

2011. augusztus 10. 08:00
Szólj hozzá!

A netes álláskeresésnél első feladat, hogy bejelentkezz állásközvetítőkhöz. Azért ezzel érdemes kezdeni, mert a náluk meghirdetett álláshirdetésre jelentkezni sokszor csak úgy lehet, ha előtte regisztráltad magad.


Az allas.lap.hu-n van egy csomó állásközvetítő összegyűjtve, minél többhöz regisztrálj, iratkozz fel a hírlevelükre, az önéletrajzodban található e-mail-címmel.

Erre megint elmegy egy napod, ne sajnáld rá. Mégpedig azért ne, mert utána a meghirdetett állásokra sokkal egyszerűbben tudsz jelentkezni, és nem akkor kell 2-3 órát egy jelentkezésre szánnod.


Általában űrlapokat használnak, és mivel most még nem konkrét állásra jelentkezel, ezeket töltsd ki, annak megfelelően, ahogy az önéletrajzban összeszedted. Fizetési igényt ne jelölj meg, hiába kérik, mert ez is meghirdetett állásonként változhat. Amíg nem tudod, mi a feladat, ne árazd be magad. Azt kockáztatod, hogy „túlnyered” magad, azaz jóval ár alatt kapsz munkát, vagy éppen azt, hogy egy alacsonyabb pozíciót fel sem ajánlanak, mert azt gondolják, hogy a megjelölt fizetés alatt nem is érdekel állás. Miközben lehet, hogy már hónapok óta nincs munkád, és igenis jól jönne egy alacsonyabb fizetés is, mert jobb, mint a semmi.


Sok helyen lehet feltölteni .DOC vagy .PDF formátumú önéletrajzot, ezt én nem kifejezetten ajánlom. Mégpedig azért nem, mert nem tudod, milyen állásokat hirdetnek meg, mire fogsz jelentkezni náluk, és a már megírt önéletrajzod ugyan profi, de még túl általános. Ha ezt töltöd fel, a testreszabott önéletrajzoknak nem adsz esélyt. Motivációs levelet meg főleg ne tölts fel regisztrációkor, hiszen előre nem fogod tudni eltalálni, miket érdemes egy motlevélben kiemelni magadról!
Fényképet is lehet feltölteni egyes helyeken, de ez is vitatott téma, hogy jó dolog-e. Jut eszembe, akkor a fényképekről külön is írok hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr433136864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása