JobAngel Az álláskeresők védangyala

Ha elveszítetted az állásod

2011. augusztus 08. 16:31
Szólj hozzá!

Nehéz helyzet, nincs is rá szó.
Nem tehetsz mást, mint elfogadod a veszteséget. Minél gyorsabban, annál hamarabb lesz új állásod. Mit kell tenned?

  1. Először is, tedd félre a sérelmeidet. Fáj, mint minden veszteség, de most nincs idő ezzel foglalkozni. Másik állást kell találni, ez a feladat.
  2. A kilépés adminisztratív részét intézd el minél gyorsabban, jelentkezz be a lakóhelyed szerinti munkaügyi központba. Ismerve a rendszert, nem valószínű, hogy segíteni tudnak, de hátha mégis. És a munkanélküli segély (vagy hogy hívják most) is jelent egy kis anyagi segítséget.
  3. Ha méltánytalannak érzed a kirúgásod, leépítésed, keress fel egy ügyvédet, van-e jogorvoslat a számodra. Érdemi jogi lépésekre 30 napod van törvény szerint, tehát mielőbb intézkedj, hogy ki ne fuss az időből. Az ügyvédek jórésze a fogadóóráján ingyen ad tanácsot, fontos, hogy légy őszinte, mindent úgy mondj el, ahogy történt! Mert ha a bíróságon derül ki valami, súlyos költségeket okozhatsz magadnak egy vesztett perrel. Ne higgy a legendáknak, hogy minden munkaügyi pert munkavállalók nyernek. Nem így van. Anonim módon kérhetsz tanácsot a www.jogiforum.hu oldalon, ott az ügyvédek téged fognak mailben felkeresni, ha úgy látják, érdemes foglalkozni az ügyeddel. Ha itt írod meg a panaszaidat, cégnév, vagy más olyan konkrétum ne szerepeljen benne, ami beazonosíthat téged, csak a történeted, de az röviden, tényszerűen. Egy per esetén ne a bosszú legyen a cél, hanem az, hogy megkapd, ami törvény szerint téged illet. Ne feledd, ez nem személyes ügy!

Fenti teendők beleférnek 1 napba, aztán jöhet az álláskeresés. Szükséged lesz egy jó önéletrajzra és egy jó motivációs levélre. A következő posztok ezekről fognak szólni, várlak vissza holnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr953134360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása