2017.11.17. 06:00 jobangel

Milyen álláshirdetésre érdemes jelentkezni?

jobad.jpgAmikor a nagy munkanélküliség és a munkaerőpiaci túlkínálat miatt nehéz volt állást keresni, az álláskeresőket folyamatosan stresszelték azzal, hogyan is nézzen ki egy álláspályázat, a szellemi, vezetői munkáknál ez ma is súlyos probléma.

Most eljött az idő, amikor az álláskeresőknek is “üzen” az álláshirdetés, tehát jól kell megírni. Az álláskeresőknek pedig tudni kell kiválasztani, mi az, amire érdemes jelentkezni. Tehát mindkét oldalnak az segít, ha az álláshirdetés jól van megírva.

2017.11.14. 06:00 jobangel

Álláskeresés cégen belül

superman.jpgTalán a legkevésbé kockázatos módszer az állásváltásra a cégen belüli váltás. Gondolhatnánk… De ennek is vannak buktatói, amiket csak akkor tudsz elkerülni, ha megfelelő stratégiával állsz neki a váltásnak.

A motivációd a stratégiád és a szükséges lépések megválasztásában ezesetben kifejezetten fontos. Miért váltanál? Feljebblépést, karrierváltást jelentene, vagy simán csak egy barom főnöktől remélsz így megszabadulni?

A belső állásváltás sikere (sajnos vagy szerencsére) leginkább azon múlik, milyen viszonyban vagy a mostani főnököddel és ezt milyen módon tudod a belső állásváltásban előnyödre fordítani – vagy tompítani a hátrányokat.

2017.11.08. 06:00 jobangel

Amikor a HR-es tudása, tájékozottsága menti meg a dolgozót és a céget

Sokszor olvasom a kommenteket arról, milyen fölöslegesnek tartják a HR-es funkciókat, nos akkor itt egy kis kulisszatitok, milyen ügyekkel is foglalkoznak néha, és mennyire kell észnél lenni a munkájuk során.

A blog témájánál fogva sokféle HR-es szakmai csoportba járok, az egyik ilyen csoportban került elő egy felvetés egy igen fontos, munkavállaló zsebét és jogait, munkáltató jogi biztonságát érintő kérdésről.

Néha megtörténik, hogy ilyen leveleket küldenek bankok munkáltatóknak:

2017.11.06. 06:00 jobangel

5 álláskeresési hiba, amit vezetők követnek el

krizis.jpgEgy vezetői pozícióban bármilyen változás nemcsak az egyénnek, de az adott iparág piacának is fontos eseménye. Az állását vesztett vezető számára ez különösen erős nyomást, kényszert jelent, ezért többféle hibát is elkövetnek a kapkodásban, teljesítménykényszerben.

2017.10.30. 09:30 jobangel

Mit mondok egy álláskeresőnek, ha nem sikerült az állást megkapnia?

jobsearch1.pngA legtöbb esetben a CV javítással már eljutunk addig, hogy behívják állásinterjúra, lelkesen fel is készül rá – mert amellett, hogy a felkészülést is nagyon komolyan vetetem, elég lelkesítő is tudok lenni… :) Tehát, lelkesen elindul, és elvárja magától, hogy azonnal sikerre jusson. Sajnos az álláskereső sikere csak 95%-ban múlik rajta, a maradék 5%-ot az irányíthatatlan, kiszámíthatatlan események, körülmények adják.

JobAngel - Álláskeresés a gyakorlatban

Az álláskeresés első szabálya: soha ne add fel!!