2017.10.02. 06:00 jobangel

Én nem ilyen állást akartam!

disapp.jpgMit tegyél, ha rosszul választottál állást?

Ha kijavíthatatlanul rossz a helyzet, akkor még épp benne vagy az álláskeresési pörgésben, simán csak folytasd az álláskeresést. Próbaidőben felmondani nem feltétlenül jó ötlet, de ha nem tudsz a helyzettel megbékélni, akkor jobb a józan belátás: mellényúltál, ez nem a te világod, nem a te helyed, nem is tudod elviselni, nem tudsz együttműködni azzal a főnökkel, akit félreismertél az állásinterjún, vagy sosem találkoztál vele. Nem felel meg az a morál, amivel a cég dolgozik, az a kollegiális hangulat, amit tapasztaltál a rövid idő alatt, amióta az új helyeden vagy. Ilyenkor lépj ki! Persze megfontoltan, csak úgy, ha tényleg nincs más megoldás. Ha anyagilag ezt nem engedheted meg magadnak, tarts ki, és használd arra a helyzetet, hogy motiváljon az álláskeresésben. Közben persze a tőled telhető legjobban végezd el a munkád, mert a korrektség mindenképpen fontos.

Gondolkodás nélkül lépj ki, ha a fizetésed körül vannak problémák: ingyen dolgozni rosszabb, mint munkanélkülinek lenni. Munkanélküliként sincs jövedelmed, de legalább van időd állást keresni, így esélyed rendes állást találni.

Ha a kilépést megfontoltad, és nem tűnik jó ötletnek, meg kell próbálni javítani a helyzeten. Nem érdemes azon lelkizni, mit rontottál el, gyakorlati lépések kellenek.

Beszélgetni a főnökkel, HR-el

Vagy bárki mással a cégben, akivel a kiválasztás során, vagy az első napjaidon az állásról, feladatokról egyeztettél. Pontosan szedd össze, mi a baj, és mit kérsz:

El kell tudni mondani, ha nincs rutinod az adott feladatban, és kell egy kis idő, segítség, hogy beletanulj. Pontosan mondd meg, mit nem tudsz, mert lehet, hogy egy-két dokumentációt a kezedbe adnak, vagy kapsz egy félórás oktatást és a probléma meg van oldva. Kár lenne ezért felmondani, meg nekik is rossz lenne egy milliós forintösszeget kiadni újra az új kolléga keresésére.

Ha túl sok hozzád nem illő feladat van, azt is tisztázni kell: pl. mérnöknek vettek fel, de egész nap adminisztrálsz? Szólj, hogy ezeket megcsinálod most az elején, de ugye a jövőben szakmaibb feladatokra is számíthatsz ezek helyett? És jelezd az igényeidet, mondd el, mit tudsz, mit lehet rádbízni - főleg konkrétumokat, hiszen már ott vagy a cégnél, láthatsz olyasmit, ami igazán érdekel, és valóban hasznosan tudnál segíteni.

Személyes ellentéteknek elejét venni

Személyes konfliktusok várhatók, vagy már meg is történtek, mert van, akivel nem tudsz együttműködni? Sajnos te vagy ilyenkor rosszabb pozícióban, mert te vagy az új, és a régóta ott lévő kollégával ők már együtt tudnak dolgozni. Egyszerűbb tisztázni vele mi a gond, van-e egyáltalán, mint mószerolni újoncként a főnöknél, akivel nem is tudod, milyen viszonyban van. Ha elkezdesz erről az adott emberrel beszélni, lehet, hogy kiderül, hogy semmi baja veled, csak ő ilyen az ismeretlenekkel: nyers, bizalmatlan. Jó megoldás lehet, ha csatlakozol ahhoz a társasághoz, amiben ő is benne van, pl. egy ebéd erejéig. Hátha úgy könnyebben megismered, milyen ember ő.

Ritkán, és főleg nagy cégnél előfordulhat, hogy belefutsz egy régi „ellenségbe”, aki most új kolléga, vagy legfontosabb ügyfél, vagy üzleti partner. Lehet, hogy évekkel ezelőtt volt egyszer egy konfliktusotok, de ha nem lesztek napi munkakapcsolatban, akkor tégy úgy, mintha mi sem történt volna. Majd egyszer lesz alkalom tisztázni. Az is lehet, hogy muszáj lesz tisztázni: tedd meg. Üljetek le, beszéljétek meg, mi volt akkor, és mi legyen most.

Jelezni, ha valami nem felel meg

A munkakörülményeket elég nehéz állásinterjún felmérni, de lehetséges. Ennek ellenére előfordulhat, hogy valami mégis elviselhetetlen számodra. A hátadra fúj a légkondi, büdös van az irodában, a kolléga a fitneszlabdán ülve folyton nyiszorog a padlóval stb. Ezernyi oka lehet, hogy nem jó valami, de nem is lesz jobb, ha nem kezdeményezel változtatást. Előfordulhat, hogy állásinterjún tisztázták az utazási hajlandóságod, és épp az első külföldi kiküldetésről derül ki, hogy a cég a saját apartmanjában szokta elszállásolni a különnemű kollégákat is, külön szobában, de közös fürdővel - jutott el hozzám ilyen panasz, nyilván az volt a tanácsom, hogy erről beszélnie kell a szervezővel, elmondania, mi felelne meg neki, ha ez nem. 

Ne félj tárgyalni, ne félj belátni a hibádat!

Ha nem tárgyalsz ezekről a problémákról, biztosan nem fognak megoldódni, megszokni pedig nem fogod, attól probléma ugye… Ha mellényúltál az állásváltással, akkor ne félj ezt belátni. Egy-két hibát mindenki vét karrierje során, kérdés, hogy mit kezd vele. Tanulj belőle, tégy meg mindent, hogy ne legyen több. Ne félj attól, hogy „hú, majd jobhoppernek néznek”, vagy ne akarj kitartani úgy, hogy naponta erőszakot teszel magadon. Lehet, hogy a piac szerint ez egy jó cég, és nem érti majd senki, hogy hogyan is lehetne egy ilyet otthagyni. De mivel magadon kívül senki másnak nem kell ezt megmagyarázni, tedd félre az önámítást, és intézkedj. Ne feledd, hogy a választás pont úgy a tiéd is, mint amennyire munkáltatódé is!

 

----------------------

Tetszett a poszt? Lájkold, oszd meg, hátha ezzel te is segítesz másoknak!

Ha személyes segítségre van szükséged az álláskeresésedben, karrierváltásodban, válogass tematikus szolgáltatásaimból vagy ingyenes online önéletrajz-konzultációért írj nekem!

----------------------

 

JobAngel - Álláskeresés a gyakorlatban

Az álláskeresés első szabálya: soha ne add fel!!