2014.12.12. 09:51 jobangel

Önéletrajz különböző élethelyzetekre - Ha sok munkahelyed volt

cv-sokmunkahely.jpgAkik gyakran váltanak munkahelyet, a kiválasztók szemében "gyanúsak", mi az, hogy sehol sem tudnak megállapodni? Mi a gond velük? Lehet, hogy semmi, csak épp projektmunkákat végzett az álláskereső, vagy épp belső tanácsadóként dolgozott, esetleg az a szektor, ahol ő dolgozott, valamilyen válságot él át.

Az ilyen embereknél fontos, hogy a sok munkahelyében is megtalálja a közös pontot. A szakterület, az iparág, a munka jellege (pl. mindenhol ügyfélkiszolgálás, mindenhol pénzügy, stb...) Ezt a közös pontot hangsúlyozza, hogy ne "ugrálás" látszódjon a CV-ben, hanem egy egyenes karrierút. Ha lehet, mutassa be azt is, hogy az egyes váltások milyen fejlődéssel jártak (szakmai, pozícióbeli, feladatbeli előrelépések).

Ennek az önéletrajznak a szövegszerkesztése is nagyon céltudatos: a lapot teljes szélességében használtam, a betűméretek még fejezetcímeknél sem túl nagyok, az összefoglalóban szakmai előnyöket hangsúlyoztam.

Kihagytam belőle a részletes számítógépes leírást, ennél a fiktív szakembernél csak azok kerültek bele, amik kifejezetten kellenek a szakterületéhez. Az, hogy Powerpointtal, Worddel és akár Projecttel is elboldogulna, most annyira nem fontos, hogy ezzel is foglaljuk a helyet. Írtam a projektjeiről, azok szakmai tartalmáról, abból világosan látszik, mihez ért, miket csinált eddig. A munkahelyeit külön soroltam fel, minél rövidebben. Az elérhetőségeit a láblécbe tettem, azért, hogy ez se foglalja a helyet a fő területen.

A Linkedin profil linkjét is beletettem a CV-be, ott további információkat kaphat az olvasó a jelöltről. Ha valós jelölt lenne, most azt javasolnám neki, gyűjtse a Linkedin ajánlásokat és szakmai visszaigazolásokat (recommendations és endorsements), hogy ezzel is erősítse azt, hogy egy megbízható ember, még a sok munkahelye ellenére is.

Egyetlen dolog tilos: a mentegetőzés, magyarázkodás. Ezt motivációs levélben sem szabad, az is szorítkozzon a szakmai érvekre.

Letöltés - Önéletrajz sok munkahelyhez

További letölthető önéletrajz mintáim

 

Sok sikert!

Mi az a CV-péntek?

A jobangel.blog.hu-n péntekenként új rovattal jelentkezem. Egy-egy önéletrajzmintát mutatok be, rövid magyarázatokkal, mit, miért, hogyan írjunk az adott önéletrajzba.

Az önéletrajzok szereplői fiktív jelöltek, a valósággal való bármilyen egyezés a véletlen műve!

JobAngel - Álláskeresés a gyakorlatban

Az álláskeresés első szabálya: soha ne add fel!!