JobAngel Az álláskeresők védangyala

Így írj nekem

2013. január 08. 15:06
komment

eva_1.jpgEgyre többen kerestek fel segítségkéréssel, aminek örülök, hiszen működik, amiért eddig dolgoztam. Ezzel együtt egy napom továbbra is 24 órából áll, így a várakozási idő a megkeresésekre kicsit megnövekedett. Válasz nélkül segítségkérés nem marad, ebben biztos lehetsz. Hogy mégis mindenki megfelelő időben kapjon segítséget, pár apróságot kérnék/jeleznék:

Önéletrajzírásban, motivációs levél írásában akkor tudok segíteni, ha küldesz egy olyan verziót, amit magad már megírtál. Ha kell rajta javítani, javaslatokat fogok tenni a javításra. Ne küldj sok verziót, mert minél többet küldesz, annál több idő kell rá, annál később tudok válaszolni. Egy önéletrajz és ha van, egy motlevél elég, illetve ha mindez angolul is van, az már bőven elég lesz.

Ha megrekedtél az álláskeresésben, nincs több ötleted, hogyan is csináld, akkor is önéletrajzot küldj, és írd meg, mivel próbálkoztál eddig, hol kerestél, milyen munkákat kerestél. Megpróbálok – veled közösen – kitalálni valamit, ami sikerre vihet.

Ha állást váltanál, le kellene írnod, miért váltanál. Az igazi okot írd, mert nekem nem kell „csomagolni”, az a cél, hogy azt kitaláljuk, hogy valóban az állásváltás-e a megoldás a problémádra, illetve, hogy hogyan kommunikáld a munkaerőpiacon a váltási szándékodat. Ha gondolod, itt is küldhetsz önéletrajzot, motivációs levelet.

- Ha szakmát váltanál, valami új tanfolyamra mennél, és bizonytalan vagy benne, érdemes-e, akkor talán újabb szempontokat tudok adni a döntésed segítésére. Konkrét döntési javaslatot semmiképpen sem fogok adni.

Ha hozzám fordulsz segítségért, leírhatod a problémád hosszan vagy röviden, ahogy szeretnéd. Tegezhetsz. Ha segítség kell, akkor ne gondolkodj, hanem kérj segítséget: nem számít, milyen végzettséged van, milyen munkát keresel. Felsővezetőknek is nehéz állást keresni, 8 általánost végzetteknek is. Nem számít, hány éves vagy: 50 felett vagy pályakezdőként egyaránt nehéz, az a dolgunk – neked és nekem -, hogy kitaláljuk, konkrétan te hogyan tudsz sikeres lenni az álláskeresésben.

Ki vagyok én? HR-es, coach, karriertervező? Ez mind nem vagyok. További infók rólam itt, szakmai profilom itt olvasható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr425233355
süti beállítások módosítása