JobAngel Az álláskeresők védangyala

Work-flow jelentkezik

2012. július 16. 10:00
Szólj hozzá!

Üdvözöllek a blogon!

Köszönöm JobAngel kedves szavait, amivel jelezte érkezésemet! Most már ketten vállalkozunk arra, hogy hasznos információkkal és tanácsokkal segítsünk (jobb)állást találni Nektek!

JobAngel blogját jó ideje rendszeresen érdeklődéssel olvasom, nagyon megfogott az írásaiban a segítő, önzetlen szándék, valamint az, hogy írásaiban - amit szeretnék én is követni - a hangsúly a használhatóságon, és nem az általánosításon van. Úgy gondolom, hogy erre nagyon nagy szükség van, főleg most, hogy a világgazdaság nem éppen a legstabilabb. Bárkiből lehet holnapra munkanélküli! Az elhelyezkedésben nem az olyan általános dolgok fognak segíteni, hogy legyen áttekinthető az önéletrajzod, hanem az hogy mitől lesz áttekinthető! Ezért csatlakoztam JobAngel-hez, hogy a segítségére legyek e nem éppen kis feladatban, valamint szeretném megosztani a tanulmányaim során megszerzett ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat.

Nem szeretném a bemutatkozásomat hosszúra nyújtani, de nem úszom meg, hogy egy pár szót magamról ne írjak. Közel 20 éve, dolgozom az úgynevezett versenyszférában. Ez idő alatt dolgoztam KKV és Multi cégnek egyaránt. Mindig is érdekeltek a foglalkoztatásommal kapcsolatos körülmények, annak ellenére, hogy sem munkajogász, sem HR-es nem voltam, csupán belebotlottam rendkívüli helyzetekbe. Ez az érdeklődés továbbra is megmaradt, így Emberi Erőforrás szakra jelentkeztem főiskolára, amit ebben az évben sikeresen el is végeztem. Karrier- és (szervezeti)változásmenedzsmenttel, valamint a munkahelyi képzésekkel foglalkoztam részletesen, ebből írtam a diplomamunkámat is. A főiskolai tanulmányaim alatt találkozott az elmélet a gyakorlattal, mivel az élet úgy hozta, hogy munkahelyet kellett váltanom. Az új helyen (KKV cég) középvezetőkét már olyanokkal is foglalkoznom kellett, mint kiválasztás, motiválás, hatékony munkaerő felhasználásának a kidolgozása, amik klasszikusan a HR-ek feladatai. Munkatársaimat, barátaimat rendszeresen ellátom tanácsokkal, ha munkajogi, vagy egyéb problémájuk van a munkahelyükön, visszajelzéseik alapján eredményesen.

A közeljövőben, olyan dolgokkal fogok jelentkezni, amiket fontosnak tartok, hogy minél szélesebb körben megismerjenek azok, aki alkotják a munka világát (mert titokban bízom benne, hogy nemcsak munkavállalók olvassák e sorokat). A következő írásomnak az új Munka Törvénykönyvének életbelépése ad aktualitást, az alábbi idézet szellemében.

„Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat” –Ismeretlen szerző

Címkék: társszerző

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr554658915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása