2012.04.09. 10:00 jobangel

Formátumok harca

2012-04-01_00001.jpg

A CV formátumának témája állásos fórumokon mindig egy helyes kis flame-et indít, mindenki hülyézi a másikat, aki másik formátumot küld, nem azt, ami szerinte jó.

PDF, TXT, DOC, DOCX, képformátum? Minden mellett lehet érvelni, de egyetlen szempont számít: az olvasóé.

Én nem vállalom, hogy igazságot tegyek (hogyan is vállalhatnám), alant azonban pár szempontot talán adhatok:

PDF

Az egyik „iskola” szerint a PDF a jó, mert az úgy jelenik meg, ahogy az álláskereső megszerkesztette, nem lehet belemódosítani. Tévhiteket fogok oszlatni.

Először is: bele lehet módosítani, kicsit macerás, de ha erre van szükség, megoldják. Pl. ha az itt említett közvetítő az ügyfelének küldené ki, név nélkül. Azaz, aki módosíthatatlan CV küldésére vágyik, ne a PDF-t válassza, küldjön tiff-t :) Bár az is csak a macerásan módosítható kategória, mint minden más. Azaz kevés értelmét lehet találni annak a célnak, hogy módosíthatatlan legyen a CV, amit küldünk. Aki rosszindulatúan módosítani akarja, az megteszi. Aki jóindulatúan akarja módosítani, lehet, hogy nem akar küzdeni érted, és olyat választ, akinek könnyen módosítható a CV-je.

Na, de miért jó, ha módosítható?

Komoly cégek komoly állásaira általában közvetítőn keresztül keresnek jelölteket. A közvetítő viszont ismeri a leendő munkáltató szempontjait, és ha egy egyébként jó szakmaiságú ember idétlen CV-t ad be, tudja korrigálni, a jelölt és a maga érdekében is (elvégre neki az a jó, ha az ő jelöltjét választják ki). Sőt, a jelöltnek is az a jó, ha őt választják, meglepő módon.

DOC vagy DOCX?

Elég elterjedt már a DOCX, én mégis a DOC-t ajánlom. Mégpedig azért, mert a közvetítők pont azok a kis cégek, akik még lehet, hogy régebbi Microsoft Office-t használnak. Ha egyáltalán Microsoftot, ugye... Nehogymár kompatibilitási problémák miatt ne legyen állásod!

TXT

Egyes pozíciókban nem is annyira lényeges a CV szépsége, a hardcore tudás számít. E szerencsés emberkék akár TXT-t is küldhetnek, vagy éppen a jelentkező mailben sorolhatják fel, mit tudnak. Azért ezt inkább nem kellene tesztelni, merrefelé működik még.

Ha megadják a formátumot

Egyszer szűrőnek használt egy munkahelyem egy ilyen feltételt: beírta a hirdetésbe, hogy a jelentkezést úgy kéri, hogy első oldal motlev, többi oldal CV, és mindezt 1 db pdf-ben. Ezesetben nincs mese, ezt kell küldeni, aki nem 1 db pdf-t küldött, már törölték is. Jónak tűnt az ötlet, azonban egy felvetésem mégis volt ellene: Ha vki otthon nem rendelkezik számítógéppel, egy netkávézóban nehezen oldja meg, hogy pdf-writert telepít a gépre, vagy Office 2007-et követel, amiben a word már tudja a PDF-be mentést. Az ottani főnökembert is elgondolkodtatta a probléma, végül úgy döntött, nem érdekli, mert ez volt a legkönnyebb neki... No comment. A lényeg, hogy a hirdetést pontosan el kell olvasni, és azt kell adni, amit kérnek.

----

Összefoglalva: szigorúan szerintem a DOC formátummal nem hibázhatsz. Szépen szerkeszthető, a legtöbb helyen boldogulnak vele, ha kell, át tudják írni, ha nem kell, úgy hagyják, ahogy küldted.

JobAngel - Álláskeresés a gyakorlatban

Az álláskeresés első szabálya: soha ne add fel!!