JobAngel Az álláskeresők védangyala

Letölthető önéletrajz sablonok

2012. január 23. 21:13
4 hozzászólás

Meghajolva a köz akarata előtt, ami szerint leginkább az önéletrajz-minták keresése hozza ide a kedves olvasókat, íme néhány letölthető minta. A készlet később bővülni fog, az oldaldobozban mindig elérhető lesz. A sablonokat mindenféle minták "kijavításával", és/vagy saját agyból hoztam össze, ill. próbáltam reprodukálni néhány olyan önéletrajz-mintát, ami nekem kifejezetten tetszett.

Használjátok őket sikerrel!

UPDATED on 20130629

Pályakezdők önéletrajza: klikk ide! 

UPDATED on 20130105

Egy új sablon, amihez kitöltési útmutató itt található. Ez a példány idegen nyelvekre fordítva nemzetközi szinten is működhet, persze nagyon jól kell kitölteni.

önéletrajz-sablon-20130101.jpg

Letöltés

Régebbiek, egyszerűbbek, főleg magyar állásokra:


Letöltés


Letöltés

Letöltés
 

A bejegyzés trackback címe:

https://jobangel.blog.hu/api/trackback/id/tr263741794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pettyes wombat 2012.04.26. 14:06:19

Ezekből a mintákból nekem az tűnik ki, hogy a munkahelyeket nagyon szárazon mutathatom csak be (ha max. 2-3 sorban egyet-egyet), azaz az eredményeim taglalására nem nagyon van hely. Így tehát az "önreklámot" a motlevben kellene megejtenem. Így gondolod? Ugyanakkor az önéletrajzban le kellene írnom, kikkel dolgoztam, mit csináltam - hát, nekem a fontos munkahelyeknél ez még sose ment két-három sorban. Van, hogy a munkahely neve maga másfél sor. Pláne, ha meg is mondom, tulképp mi a csoda az. Ahogy idősödik az ember, úgy hosszabbodik az önéletrajza (legalábbis óvni szoktak a "lukaktól"), tehát a feladat egyre nehezebb lesz. Az ember persze nagyon igyekszik, hogy első ránézésre emészthető hosszúságú legyen a CV. Tehát szerinted pl. elég az, hogy munkahely és pozi (és idő), tehát száraz felsorolás, a részletezést pedig írjam a motlevbe?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2012.04.26. 19:43:00

Igen, az "önreklám" valóban a motlevélbe való. A 2-3 sor többnyire elég, mert abban is csak a kulcsszavakat keresik, nem fogják végigolvasni elsőre. Azaz minél hosszabb a leírás, annál kisebb az esélyed.
Az idősebb embereknek valóban több a tapasztalata, de nem mind releváns. Pl. sokan dolgoztak 3.11-es Windows-zal, és ezt mégsem kell beírni az önéletrajzba, mert már senkit sem érdekel. Ugyanígy a megpályázott állás szempontjából nem releváns munkahelyekről még 1 sor is sok lehet néha. A 10 évnél régebbi munkahelyeknél csak azt kell kifejteni, ami releváns. A "lyukak" sem számítanak már igazán 10 évvel ezelőttről.
A motlevélbe ezzel szemben nem minden munkahelyet emelünk ki, csak a valóban relevánsat, és ott nagyon részletesen ki lehet fejteni, kivel, mikor, mit dolgoztál. Fontos, hogy ez ne legyen a CV-ben leírtak ismétlése, hanem egy bővebb kifejtése az ott szerepeltetetteknek.

pettyes wombat 2012.04.28. 20:53:09

@jobangel: Köszönöm a választ! Következő kérdésem :-): állásközvetítő (és nem fejvadász :-)) portálokon, sőt vállalati saját portálokon is, gyakran belefutok abba, hogy be kell írnom a számítógépes rendszerükbe mindent, ami a CV-mben szerepel, plusz töltsem fel az önéletrajzomat is. Hát ezt így minek? Persze az ember vadul copy-paste-el,de még így is beletelik a dolog vagy fél napba... Tényleg használják ezt az adatbázist keresésre? Mi alapján keresnek? Nem szentelnél ennek is egy posztot?

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2012.04.30. 08:52:34

@pettyes wombat: Na jó, erre lesz egy poszt hamarosan :)
süti beállítások módosítása